Criatures 27/04/2013

Llar d'infants El Rial

Un espai ben especial

1 min

Les aules tenen noms d'aliments perquè l'alimentació és un dels projectes educatius de la llar d'infants El Rial, de Sant Cebrià de Vallalta. "El menjar és una de les primeres relacions de la criatura", diu Sandra Ruiz, directora i psicomotricista. El menjar és important des del punt de vista nutricional, però també ho és perquè, com a comunicació primària, la criatura entén que està ben cuidada perquè està ben alimentada.

El Rial també incideix en les emocions dels infants, més enllà de la cognitiva i la psicomotriu, que també es tenen en compte. "És una mirada global, perquè entenem que les emocions i l'afectivitat són molt importants, per això a la llar d'infants no només fan activitats, també els acompanyen a ser i a estar".

Un dels projectes del Rial és el dels contes vivencials, en què els més grans (de 2 a 3 anys) recreen contes populars com el del Patufet amagant-se sota una col o posant-se dins d'un bou. "El conte del Patufet va molt bé perquè és un moment en què l'infant vol començar a fer coses sol, però hi ha el perill que es perdi quan les faci i encara necessita l'ajut dels pares per sortir-se'n". El conte va bé per treballar les etapes que, com a criatures, viuen a casa amb els pares. I tot mentre coneixen un conte que forma part de l'imaginari català.

stats