Els protagonistes

Jackson (11 anys, Kènia)

El Jackson pertany a la tribu keniana dels Sumburu. Cada dia fa 15 km fins a l’escola juntament amb la seva germana Salomé, de 6 anys. Abans del documental, el Jackson no havia vist mai una pel·lícula ni tampoc cap televisor. Ni tampoc cap avió, però el seu somni és ser pilot i descobrir món.

Samuel  (13 anys, Índia) 

És el fill gran de tres germans i va néixer amb una discapacitat que no li permet caminar. Ara és el primer de la seva família que sap llegir, però necessita l’ajut dels seus germans Gabriel i Emmanuel perquè empenyin i estirin (un a cada banda) una cadira de rodes, reciclada i inventada de manera casolana, per fer un recorregut de 4 km. El somni del Samuel és ser metge per ajudar les criatures que pateixen la mateixa discapacitat que ell.

Zahira (12 anys, Marroc)

És una noia amazig que viu enmig de les muntanyes de l’Atles, on neva durant nou mesos i a l’hivern les temperatures poden ser de -20º. Ella serà la primera generació de dones de la seva família que haurà pogut anar a l’escola. Cada diumenge va a l’escola després de recórrer 22 km a peu, i s’hi queda fins divendres. El somni de la Zahira és ser metge, i de moment és de les millors estudiants.

Carlitos (11 anys, Argentina)

Des dels 6 anys puja a cavall per recórrer 18 km i arribar a l’escola, faci el temps que faci. Vol ser veterinari per cuidar els animals dels seus pares, que són pastors.