Ho sabies?

Segons el dermatòleg Emili Masferrer, de l'Hospital del Mar de Barcelona, hi ha alguns aspectes que cal tenir presents quan parlem de depilació.

Més enllà de les psicològiques o de l'espera si vol aplicar la tècnica del làser, no hi ha cap contraindicació dermatològica perquè un/a adolescent es depili.

Les tècniques per treure el pèl són diverses. Les més tradicionals són la cera, la crema i la maquineta d'afaitar, i n'hi ha de més innovadores, com el làser (un mètode recomanable quan l'adolescència ja està ben establerta o superada).

El borrissol acaba de créixer quan s'acaba l'adolescència (cap als 19 anys). A partir de llavors, en podrà sortir més, però ja no serà de manera significativa.

Si es té una pell molt sensible és millor optar per la maquineta, perquè la cera (freda o calenta) o les cremes depilatòries poden irritar-la.

La dermatitis atòpica desapareix amb l'adolescència, però si s'ha tingut la pell serà més irritable amb la cera i les cremes. Poden sortir més fàcilment èczemes.

Si l'adolescent està fent un tractament contra l'acné (retinoides) no es pot aplicar la tècnica del làser per treure el borrissol. S'ha d'esperar a acabar un tractament per començar l'altre.

La tècnica més definitiva, sense contraindicacions, és la del làser, perquè és definitiva. Malgrat això, les precaucions són que la pell no estigui morena i que no es prengui el sol. És a dir, que el millor període per fer aquest tractament és a l'hivern, quan la pell no està exposada. També convé recordar que es recomana que les embarassades no ho facin, tot i que no hi ha cap perill demostrat. A pesar de tot, els experts coincideixen que és un moment en què mai és sobrer extremar les precaucions.