Criatures 27/10/2012

Ho sabies?

2 min

Segons el dermatòleg Emili Masferrer, de l'Hospital del Mar de Barcelona, hi ha alguns aspectes que cal tenir presents quan parlem de depilació.

1 Més enllà de les psicològiques o de l'espera si vol aplicar la tècnica del làser, no hi ha cap contraindicació dermatològica perquè un/a adolescent es depili.

2 Les tècniques per treure el pèl són diverses. Les més tradicionals són la cera, la crema i la maquineta d'afaitar, i n'hi ha de més innovadores, com el làser (un mètode recomanable quan l'adolescència ja està ben establerta o superada).

3 El borrissol acaba de créixer quan s'acaba l'adolescència (cap als 19 anys). A partir de llavors, en podrà sortir més, però ja no serà de manera significativa.

4 Si es té una pell molt sensible és millor optar per la maquineta, perquè la cera (freda o calenta) o les cremes depilatòries poden irritar-la.

5 La dermatitis atòpica desapareix amb l'adolescència, però si s'ha tingut la pell serà més irritable amb la cera i les cremes. Poden sortir més fàcilment èczemes.

6 Si l'adolescent està fent un tractament contra l'acné (retinoides) no es pot aplicar la tècnica del làser per treure el borrissol. S'ha d'esperar a acabar un tractament per començar l'altre.

7 La tècnica més definitiva, sense contraindicacions, és la del làser, perquè és definitiva. Malgrat això, les precaucions són que la pell no estigui morena i que no es prengui el sol. És a dir, que el millor període per fer aquest tractament és a l'hivern, quan la pell no està exposada. També convé recordar que es recomana que les embarassades no ho facin, tot i que no hi ha cap perill demostrat. A pesar de tot, els experts coincideixen que és un moment en què mai és sobrer extremar les precaucions.

stats