T.G.

Esport en família. I si juguem a ‘pitch & putt’?

És un esport que deriva del golf però diferent, perquè té normatives i estructures pròpies. El joc permet que criatures i adults el practiquin junts en igualtat de condicions

Esport en família 
 I si juguem a ‘pitch & putt’? / FOTO: FED. CAT. PITCH & PUTT Zoom

El Víctor Moscatel, com a pare, recomana l’esport del pitch & putt perquè és molt familiar: “És recomanable per a qualsevol edat del nen i de l’adult, i a més sempre jugaran en igualtat de condicions i amb les mateixes possibilitats de guanyar”. I per si falta algú per convèncer, és un esport que no requereix un esforç físic desmesurat.

Com a president de la Federació Catalana de Pitch & Putt, Moscatel indica que l’esport està molt arrelat al país després que un irlandès, establert a Solius, el portés del seu país, on va néixer als anys 60. Hi ha quaranta instal·lacions, aproximadament, on es practica aquest esport en contacte amb la natura. “Per jugar-hi tan sols cal que s’hi vagi amb roba còmoda, perquè el material es pot llogar a les mateixes instal·lacions”, explica.

El president de la Federació recorda que els seus fills li demanaven jugar-hi fossin on fossin. “Una vegada, a Cadis, on passàvem uns dies fent turisme, em van demanar que hi anéssim a jugar”. El cas és que l’esport es pot practicar allà on sigui, perquè el fet de no necessitar res més que roba còmoda es converteix en una facilitat. I encara més: si es fa turisme, visitar els diferents camps de pitch & putt també és una manera de conèixer com s’organitza cada territori, perquè la distribució necessària dels 18 forats sempre canvia. “Mai no hi ha dos camps idèntics, per la climatologia, per les dimensions, per l’orografia, i d’aquí que visitar-los sigui un punt atractiu, juntament amb el del joc mateix”, apunta Moscatel.

Si calen més arguments podem recordar els estudis que apunten que la coordinació neuromuscular i l’equilibri milloren quan les criatures fan esport. I l’esport aporta molts altres beneficis, com la fixació del calci -que s’aconsegueix també de la dieta-, com explica el metge Lluís Til al VII Quadern Faros, publicat per l’Hospital Sant Joan de Déu.