Decàleg per a una dieta saludable

Optar per introduir a la dieta cereals integrals (pa, pasta, arròs, etc.).

Consumir, com a mínim, cinc racions al dia de fruita, verdura i hortalisses fresques. Preferentment que siguin de temporada.

Minimitzar la ingesta d'aliments amb sal, sucre i greix saturat.

Consumir habitualment una font fidedigna de vitamina B12 diàriament d'aliments enriquits amb aquesta vitamina (³ 2,4 mcg/dia) o un suplement de 10 mcg (en el cas de pastilles, preferiblement mastegables) o setmanalment un suplement de mcg amb l'esmorzar o el dinar.

Menjar aliments rics en vitamina C als àpats principals (cítrics, maduixes, kiwi o tomàquet).

Utilitzar oli d'oliva verge tant per cuinar com per amanir.

Menjar fruits secs i llavors amb regularitat.

Fer servir sal amb moderació i que sigui iodada.

Beure aigua i moderar el consum de begudes amb gas, te i cafè.

10 Evitar el consum d'alcohol i tabac.