Contes per sensibilitzar

Una altra manera de parlar del canvi climàtic és sens dubte a través dels llibres. Aquí teniu algunes propostes interessants.

Bebès animals en perill

De Donald Grant, Editorial Joventut (2010). A partir de 6 anys. Tres contes en què els bebès animals aconsegueixen escapar de grans perills enmig de la natura.

Quan va desaparèixer el mar

De Francisco Sánchez i il·lustrat per Bàrbara Sansó. Editorial Joventut. A partir de 5 anys. L’Alexandre es pregunta què fan els vaixells al desert i farà tot el possible per tornar a recuperar el mar d’Aral.

El gran llibre de l’ecologia

De Mary Hoffman i Ros Asquith, Ed. Joventut. A partir de 5 anys. Aprendre a pensar en verd i trobar maneres per salvar les espècies en perill d’extinció; protegir els boscos i les plantes, i mantenir l’aire i l’aigua nets.

Plantant els arbres de Kenya. La història de Wangari Maathai

De Claire A. Nívola, a partir de 6 anys. Wangari Maathai, guanyadora del premi Nobel de la pau del 2004, va créixer a les terres altes de Kenya. Però any rere any, les terres s’anaven desforestant i el paisatge anava canviant. Quan va tornar, després d’estudiar als Estats Units, va trobar-hi horts secs, arbres tallats i gent desnodrida. Aquesta és la història de la recuperació d’una terra i un paisatge.

La jardinera rondinaire

D’Anna Genover i il·lustrat per Montse Alacuart, Dèria Editors (2008). A partir de 7 anys. La jardinera i l’Esquirol Cofoi lluiten contra el monstre del Canvi Climàtic, des de l’Àrtic fins a Xile, per conèixer noves cultures i costums i trobar recursos per enfrontar-se al monstre.

Col·lecció SOS Planeta Terra. Canvi Climàtic

Diversos autors. Editorial Susaeta (2011). A partir de 9 anys. Arguments per entendre què ha provocat que en les últimes dècades s’hagi registrat un augment progressiu de les temperatures, unes condicions atmosfèriques extremes i l’alteració dels ecosistemes del planeta. Per ensenyar que un món millor és possible.

La meva primera guia sobre el canvi climàtic

De José Luis Gallego i il·lustrat per Òscar Julve. Editorial La Galera (2008). A partir de 10 anys. El periodista i divulgador científic exposa les amenaces del planeta, com la contaminació, l’esgotament dels recursos naturals i la sequera, i què es pot fer per col·laborar per alentir els símptomes de la malaltia de la Terra.