Criatures 08/12/2012

Al·lèrgies

1 min

La contaminació atmosfèrica de les ciutats pot afectar "el desenvolupament pulmonar de les criatures", afirma Jordi Sunyer, investigador i codirector del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental, Creal (www.creal.cat). "També hi ha més risc de patir asma", afegeix.

Per contra, se sap, per estudis fets al centre d'Europa, que els infants que viuen al camp, que estan en contacte amb animals de granja, "tenen menys probabilitats de tenir al·lèrgies al llarg de la seva vida". Una dada que és important, segons l'investigador, perquè actualment 1 de cada 3 persones té una al·lèrgia.

Jordi Sunyer dirigeix l'estudi sobre conducta, rendiment escolar i problemes d'atenció i d'hiperactivitat en relació amb la contaminació atmosfèrica. És una investigació que s'enllestirà l'any que ve, i que van decidir posar en marxa perquè la simptomatologia d'hiperactivitat i de baix rendiment escolar ha augmentat, un fet que "podria tenir a veure amb la contaminació". A la ciutat de Barcelona el nombre de partícules contaminants a l'aire duplica el de pobles com Vic i Constantí.

stats