Família 05/08/2016

10 consells per evitar enfrontaments entre pares al WhatsApp

Que no es converteixin en grups de pressió ni en una competició són dos punts clau per aconseguir un diàleg amable i una relació cordial entre els membres del grup

A.f.
2 min
Un usuari utilitza Whatsapp en un telèfon mòbil amb sistema operatiu Android.

Una mala gestió de la comunicació en els xats de missatgeria instantània pot induir a malentesos, discussions i empipaments. I més si es tracta de grups de pares i mares on el focus inicial hauria de ser l'educació dels seus fills.

Així ho expliquen a la companyia TokApp School, i comenten que és recomanable seguir una sèrie de pautes en els grups de missatgeria instantània per no desviar les converses entre els progenitors cap a altres temes que puguin donar lloc a conflicte. Davant això, donen deu consells que ajuden a evitar enfrontaments:

  1. No perdre de vista l'objectiu principal del grup, que és mantenir una via de comunicació informativa entre les famílies respecte a l'escola.
  2. No fer 'spam': no realitzar comentaris o penjar-hi fotos o vídeos que no tinguin a veure amb l'educació dels fills i filles o que no interessin a altres membres del grup. Això pot provocar converses, fins i tot discussions, que alterin l'ambient del xat.
  3. No convertir el grup en una competició: és a dir, "tenim clar que no totes les criatures tenen el mateix nivell acadèmic, per la qual cosa no hem de presumir sobre com de ràpid els nostres fills i filles fan els deures o les bones notes que treuen", expliquen des de TokApp School. Això pot produir enfrontaments entre els pares i fins i tot pot portar a exigir més als fills.
  4. Que no es converteixin en grups de pressió social: l'objectiu del grup és informar i estar al corrent de les activitats acadèmiques dels nens. Usar els xats com a eina de pressió per influenciar la resta en un tema en concret, ja sigui educatiu o d'un altre tipus, no afavoreix la presa de decisions ni la relació dels usuaris.
  5. Els assumptes privats haurien de quedar-ne al marge: aquest aspecte també pot donar lloc a confrontacions, enveges i xafardejos que poden usar-se en un futur amb rancor.
  6. No enviar missatges a hores que puguin molestar els altres membres del grup: per exemple, de nit o matinada. És convenient mantenir en silenci els grups, ja que un no controla quan la resta de membres comenta alguna cosa. Si és un grup actiu, els sons poden arribar a ser molestos.
  7. Crear un ambient agradable en el qual tots diguin les seves opinions, encara que no coincideixin amb les d'altres membres.
  8. Els grups de missatgeria instantània no haurien d'interferir en la labor docent dels professors.
  9. En algunes ocasions, el fet de disposar d'una via oberta de comunicació, per exemple, amb un professor, fa que els pares es converteixin en agendes o secretaris dels seus fills. Això pot provocar menys autonomia en els nens i menys sentit de la responsabilitat.
  10. Ser respectuosos amb la resta dels membres del grup i els seus comentaris (no insultar ni fer córrer rumors).
stats