Criatures 31/03/2012

De viatge amb les criatures

Trinitat Gilbert
2 min
De viatge amb Les criatures

Laia Perearnau ha ajornat els viatges de llarg recorregut aquest any. El tercer fill, el Jordi, és molt petit, té 15 mesos, i per això no s'atreveix a viatjar amb ell per tot el món com havia fet fins ara amb la Marina, de 6 anys, i amb el Roger, de 4. El Jordi ha de créixer una mica per tornar-hi. Aquesta Setmana Santa tocaran trajectes curts. S'allotjaran a Llançà en una casa familiar. Ara bé, això no vol dir que la gesta de col·locar tres criatures dins d'un cotxe per passar quatres dies fora de casa sigui poc heroica.

L'organització de les maletes és la primera gesta. "Per fer-les, penso en cada un dels fills i els preparo damunt del llit un tou de roba", diu la Laia. El segon fill i el tercer necessiten més roba que la gran, la Marina. "Els he de preparar més mudes". Per a tots tres, la roba imprescindible són els abrics, barrets i bufandes, malgrat que ja sap que ha començat la primavera. Mai no se sap quan pot canviar el temps.

La roba de tots tres anirà dins d'una maleta gegant, on també hi haurà bolquers i molts paquets de tovalloletes. Feta la maleta de les criatures, toca la dels adults. Una per a la parella, "però cadascú se la prepara". La Laia prepara la seva roba i deixa un espai perquè la seva parella hi posi la seva. A part de les maletes, faran falta dos necessers, un per a les criatures i un altre per als pares.

Finalment, les maletes dels últims maldecaps. La primera és la de les joguines. La Marina, el Roger i el Jordi s'emportaran llibres, peluixos, trencaclosques i ordinadors petits de joguina. La segona és la bossa dels medicaments. Dalzi, Apiretal, sèrum fisiològic, pots d'homeopatia, xarops per a la tos i tiretes. I l'última, la bossa nevera portàtil. "Hi poso llet de soja, llet de civada, llet de cabra, iogurts de cabra i de soja, perquè no prenem llet de vaca i sé que no a tot arreu en trobarem", comenta la Laia. A la nevera, també hi haurà verdures i fruites ecològiques, i el menjar fresc que hi hagi a la nevera de casa el dia abans de marxar. El producte fresc anirà col·locat al damunt de tot de la nevera isotèrmica.

Totes les maletes aniran dins del maleter del cotxe, que acabarà carregat amb les bicicletes de cada un. Llavors podrà començar el viatge.

stats