B.V.

El repte del videojoc Atlantis

L’Atlantis Game Challenge és una competició oberta a nois i noies de 14 a 17 anys organitzada per Xnergic. També és un curs avançat de Unity, el principal motor de videojocs del mercat professional per a empreses desenvolupadores del sector dels jocs. Amb Atlantises vol estimular els estudiants a apassionar-se per la creació de videojocs a partir d’un fragment del món virtual de l’Atlàntida, on l’usuari pot modificar, afegir, crear i continuar el relat. El repte va començar el 22 d’abril i s’acabarà el 30 d’octubre.

Durant els set mesos que durarà la competició s’afegiran objectius amb els quals els equips podran obtenir puntuació extra en la competició final. Per participar-hi, els futurs programadors, dissenyadors i comunicadors només han de fer equips d’entre dues i set persones. Xnergic plantejarà un cop al mes noves pistes i eines per desenvolupar el projecte. Participar-hi és gratuït i només cal entrar a la web Xnergic.com per començar l’aventura.

El creador d’Atlantis és Pixel Cream, un estudi de videojocs format per un grup de joves estudiants del TecnoCampus. Un d’aquests emprenedors és el David Garcia, que explica: “Mirem d’esforçar-nos dia a dia per poder continuar creixent, divertir i il·lusionar els nostres usuaris de la mateixa manera que nosaltres ens divertim i ens il·lusionem creant els jocs”. Com a curiositat, al joc hi apareix una simulació del peu de l’estàtua de Tueris, símbol de la sèrie Lost. Segons el David, l’objectiu d’aquesta picada d’ullet era crear personatges “que deixessin obertes les opcions creatives dels nens”. A més, “la relació mística de la sèrie hi encaixa bé”. Tot i que admet diferències: “El peu d’Atlantis té 5 dits, està viu i es mou”.