08/12/2012

"La première fille qu'on a pris dans ses bras"

2 min

Ara deixeu-me tranquil, que he d'escriure el meu article, els dic. La meva filla em pregunta de què anirà, i com que encara no ho sé, li dic el primer que se m'acut: dels separats que tornen a ajuntar-se amb el seu primer amor. Que pesat, tu i els separats!, rondina. I jo li dic que la meva columna va de separats amb nens. I ella em diu que aquest tema va de separats, però no de nens, perquè quan es té el primer amor segur que encara no es tenen criatures. És cert, li dic, però ara ja no em puc fer enrere, perquè aquest tema m'agrada: per què hi ha tants separats que inicien una nova relació amb el seu primer amor? Un amic meu es va separar precisament a causa del seu primer amor, amb qui va quedar per fer un cafè després de trenta-cinc anys de no veure's. I tinc tres coneguts separats que, al cap dels anys, han tornat amb els seus amors de joventut.

Jo mateix he tingut en compte aquesta possibilitat, i quan tens una idea d'aquestes, el més probable és que la comparteixis amb molta gent. Estic segur que és una tendència universal. L'hi he preguntat a la meva ex, però es posa a riure: em diu que el seu primer amor era un skinhead, i que ara probablement és calb de veritat.

El primer amor

El primer amor, que correspon a una època d'experimentació i de transformació, és substituït per una altra experiència, però no perquè decaigui o embarranqui, sinó perquè encara som massa innocents i maldestres. Vull dir que és possible que del primer amor la majoria de la gent no en tingui records dolents. D'aquesta manera, tornar al primer amor té alguna cosa de retorn als anys tendres. A la primera vegada. A la primera lluna plena. Per això el primer amor, a més de ser el títol d'una telesèrie mexicana, d'una dotzena de pel·lícules i de mitja dotzena de novel·les i relats -com els de Turguénev i Samuel Beckett-, de potser un centenar de cançons -des del David Bustamante fins a Adele- i d'haver inspirat La premiere fille , de Brassens, és una de les opcions clàssiques dels separats que busquen parella. Les xarxes socials ens ho han posat fàcil.

La meva filla em veu teclejar i em pregunta com va l'article, i com m'ho he fet perquè hi surtin els nens. I jo li dic que hi surten els nens perquè ella fa servir la xarxa per buscar el seu primer amor, i molts separats... també!

stats