A la platja, sense tovallola

La recuperació d’espais naturals també centra les dues activitats programades a les platges i previstes per a finals de maig i principis de juny: “En aquest cas ens fixem en els ecosistemes dunars de les platges metropolitanes del delta del Llobregat -diu Jordi Bordanove-. Els sistemes dunars, a més d’acollir espècies d’insectes, rèptils i ocells protegits, ens protegeixen davant la pèrdua de sorra dels temporals. La seva presència no és perquè sí!”, afegeix.

Qui assisteixi en aquestes activitats ho podrà fer acompanyat del dossier educatiu de les platges metropolitanes, que l’AMB publicarà a principis d’estiu i en què es dóna a conèixer la dinàmica d’aquest entorn a partir de preguntes senzilles: “Més enllà de les dunes, el dossier vol donar a conèixer la dinàmica de les platges: per què la sorra és més o menys gruixuda i té un color diferent?, quins tipus de petxines hi ha?”, es pregunta Bordanove.

Tot plegat, un cicle per a qui tingui neguit de coneixement fet a partir d’una oferta interessant i diversa. “Un concentrat fet a mida!”, descriu Bordanove.