GEMMA CASTANYER

39 platges a l’abast del dit

La nova aplicació mòbil Infoplatges, de l’AMB, concentra tot el que cal saber sobre l’estat i l’oferta de les platges metropolitanes

A la platja de Viladecans hi ha una dutxa que perd aigua. La Mireia ho ha identificat després d’utilitzar-la un parell de vegades. N’ha fet una foto i l’ha enviada a través de la nova aplicació mòbil Infoplatges, dissenyada i desenvolupada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB): “És molt fàcil. Només cal anar a «Incidències», clicar sobre «Dutxes i lavabos» i omplir un senzill formulari amb el nom, el cognom i el correu electrònic. Si es vol, també hi ha l’opció d’adjuntar-hi una imatge”, explica. “En total he trigat menys de dos minuts”, puntualitza.

La fotografia i el comentari de la Mireia, on explica que la dutxa “goteja, perd aigua i surt a poca pressió”, arriba en temps real a les oficines de l’AMB perquè el problema es resolgui tan aviat com sigui possible: “Tant l’avís de la Mireia com els de la resta d’usuaris de les platges metropolitanes se centralitzen en una mateixa base de dades de l’AMB perquè la informació no es dispersi”, explica Marta Continente, responsable de projectes smartcities de l’AMB. “Una vegada sabem què ha passat i on, gràcies al sistema de geolocalització, ens encarreguem de derivar-lo a l’operador responsable i posteriorment en fem un seguiment per verificar que el problema s’ha resolt correctament”, diu.

La comunicació directa amb l’usuari 24 hores al dia i 365 dies a l’any és un dels grans atractius de la nova aplicació Infoplatges, una eina gratuïta disponible per a telèfons i tauletes amb sistema operatiu iOS i Android, que l’AMB ofereix aquest estiu en el camí cap a una gestió intel·ligent, o smart, del litoral metropolità. “S’ha concebut amb voluntat de servei però també amb l’objectiu que sigui útil per a l’usuari, ja que se li ofereix l’oportunitat de participar i col·laborar en la millora del bé comú”, explica Txus Cruz, consultor web de l’AMB.

Tot a un clic

Descripció de les platges, mapes amb geocalització, equipaments, punts de socorrisme, estat del mar, banderes, previsió del temps, estat del vent, temperatura, serveis, transports més pròxims i fins i tot recomanacions i consells, com ara què podem fer en cas que ens piqui una medusa o quantes hores cal esperar per banyar-se després d’haver menjat!

L’aplicació Infoplatges és pràctica, fàcil d’utilitzar i de descarregar, còmoda, visual i apta per a tota mena d’usuaris: “Està concebuda perquè el banyista s’informi abans de sortir de casa -per saber el temps que farà en una platja concreta o els equipaments i les activitats que hi trobarà- però també perquè ho faci un cop està gaudint de l’espai o fins i tot quan ha tornat a casa”, explica Cruz. “També serà una eina interessant per als turistes perquè, en un futur immediat, estarà en diferents idiomes”.

Platges per a tot l’any

Familiars, tranquil·les, urbanes, naturals, protegides... De Castelldefels a Montgat, l’àrea metropolitana ofereix 30 quilòmetres de platges per a tots els gustos, una oferta cada any més atractiva, de la qual aquest estiu s’espera que gaudeixin prop 10 milions de persones. “Amb Infoplatges la diversitat del litoral metropolità arribarà a més banyistes i usuaris, perquè a través de l’aplicació podran anar descobrint una per una les platges que encara no hagin visitat”, explica Marta Continente. “A més, l’aplicació obre la porta a gaudir del litoral metropolità tot l’any, no només a l’estiu, ja que s’hi inclouen les activitats educatives i de lleure organitzades tant pels mateixos ajuntaments com per l’AMB”, afegeix.

Així, l’AMB amplia la seva col·lecció d’aplis, que ja inclou AMB Temps Bus, AMB Taxi Barcelona i Parc Riu Llobregat. Tant la versió web com la mòbil les podeu trobar a www.amb.cat.