10/10/2020

Maniàtic amb el menjar

2 min

Dues amigues, la Tere i la Montse, han quedat per dinar:

-No et menges el lluç? -pregunta la Tere.

-No, no m’agrada, prefereixo el pollastre -diu la Montse.

-Va, vinga, et poso aquest trosset petitó.

-No, gràcies.

-Però si és boníssim! I és molt nutritiu. Ric en iode i àcids grassos insaturats. Menja’n una miqueta!

-No, gràcies, de debò que no m’agrada.

-No diguis que no t’agrada si no l’has tastat! Vinga, només tasta’l.

-Que noooooo...

-Si et menges el lluç, després et donaré un gelat.

-Però què dius? Em menjaré el gelat si vull!

-Em poso molt trista si no et menges el lluç. Hi posaré una miqueta de quètxup, ja veuràs com t’agrada.

-Que no! Que t’estic dient que no vull lluç!

-Quina vergonya! Sembles una nena petita, amb aquests capritxos: “Ara no vull això, ara no vull allò altre...” Mira que molta gent a l’Àfrica passa gana, ja els agradaria tenir un tros de lluç com aquest que tu menysprees!

-Però què et passa amb el lluç, tia! Pots parar i deixar-me menjar tranquil·la?

¿Quina d’aquestes dues persones us sembla que s’està comportant d’una manera inacceptable, que és descortesa, que és (per dir-ho suaument) pesada? ¿I si us dic, a més, que la Tere fa aquest número a la Montse cada dia des de fa dos anys, que ha llegit un llibre sobre “com introduir el lluç a la dieta de les seves amigues”, que ha consultat un metge de família i dos psicòlegs per veure com s’ho podria fer perquè la Montse mengés lluç, que ha fet croquetes de pollastre amb lluç i iogurt amb lluç “a veure si així en pren” i que ha donat a la Montse un xarop per obrir la gana? No us ho creuríeu, esclar. Ningú fa aquestes coses a la vida real.

Doncs bé, a la vida real la Tere té trenta anys i la Montse tres. I tothom diu que la Montse és una capritxosa, que li agrada molt cridar l’atenció, que desafia la mare, que no es pot permetre que se surti amb la seva, que és molt maniàtica amb el menjar i que és una manipuladora. I que la Tere és una santa i que té molta paciència. Agraïda hauria d’estar aquesta nena, pels sacrificis que la seva mare fa per donar-li lluç!

stats