10/12/2021

Compres pandèmiques

2 min

Potser encara és massa aviat per avaluar qui hi ha perdut més amb aquesta pandèmia bíblica que sembla no tenir final. Músics, personal sanitari, cinemes, gimnasos, restaurants, sales de ball... Hi ha mil candidats i tots amb les seves raons ben justificades. Per cercar el que n'ha sortit més beneficiat, en canvi, no cal escarrassar-s'hi gaire. A part de la indústria farmacèutica, les empreses com ara Amazon, dedicades a la venda per correspondència, han guanyat aquesta cursa capitalista com Induráin guanyava els Tours, sobradíssims. No patiu, com que ja estem prou amoïnats amb tanta mutació vírica, no entrarem ara en l'efecte pervers que té aquesta modalitat de compra per al comerç de proximitat. Si m'ho permeteu, per fer-ho més divertit, el que proposo és fer un inventari de totes les coses inútils que hem comprat mentre estàvem engabiats a casa aquest parell d'anys.

No us faci vergonya, tots hi hem caigut de quatre potes. Tantes hores tancats a la nostra llar ens van capgirar el cap. Si no, ¿com s'expliquen totes les andròmines que ocupen espai a casa meva? A la paret de l'estudi, per exemple, hi penja una minicistella de bàsquet que vaig encarregar després de veure el documental de Michael Jordan, pensant-me que amb uns dies de pràctica em convertiria en un especialista llançant triples amb les fulles arrugades de la llibreta on escric les noves cançons. O les sabates esportives de córrer, que s'amaguen avorrides a l'armari, encara per estrenar, com si no sabés que els meus genolls no estan per fer de Kilian Jornet. Per no parlar de l'harmònica que vaig mirar d'aprendre a tocar els primers tres dies fins que em vaig marejar de tanta bufera. Ja ho veieu, jo també en soc culpable, tot i que si ho comparo amb el meu veí, no em sento tan malament. Ara com ara encara té a la terrassa un jacuzzi portàtil per muntar, arreplegant fulles mortes i aigua de pluja.

Ves a saber, potser ens tornen a tancar i tots aquests estris tindran una segona volada, però ho dubto. De fet, si tingués calés i els hagués d'invertir, ara mateix ho posaria tot en aquestes empreses on la gent es ven el que ja no vol. Entreu un dia d'aquests al Wallapop i ho comprovareu. Hi ha una oferta de jacuzzis que fa la mar de goig.

stats