L’EXPLORADOR REPRIMIT

Parlem del sexe d’estiu

Entre els nostres desitjos adults de vacances hi ha obtenir alguna dosi més de la felicitat que no tenim temps d’aconseguir en el dia a dia. Així, busquem el plaer i tractem de ser feliços, també practicant més intensament la sexualitat. No és gaire diferent del que intenten viure els adolescents. Especialment quan no tenir escola suposa destinar temps tranquil a altres descobriments i assajos. Al sol d’estiu brillen altres cossos i mirades. Senten que l’agost potser serà el mes de la primera vegada.

No queda clar, però, que l’adult desitjós de felicitat accepti el mateix per al seu fill o filla. Jo miro el mar, però arriba el maleït whatsapp i he de contestar. En una setmana dues famílies seguides, angoixades pel sexe adolescent, demanant consells. Cadascuna té la seva complexitat, però a les peces de l’entorn destaca un element: la negació de la seva sexualitat, el respecte als seus descobriments. Tenen 13 anys i pares que encara els consideren sense edat per al sexe. Per què no considerem les vacances un període per descobrir de manera útil la sexualitat adolescent dels fills?

No és gaire difícil considerar que quan dos adolescents es “fiquen al llit” junts solen tenir múltiples raons. És molt probable que siguin bons amics i trobin agradable relacionar-se també amb el cos. De vegades tan sols busquen una satisfacció sexual diferent o que vagi una mica més enllà de la pròpia masturbació. Amb freqüència nois o noies (sovint els primers) busquen lluir, presumir d’haver-ho fet, davant els seus amics i amigues. Però també és molt freqüent que experimentin desitjos de tendresa i afecte i considerin que aquesta és una bona manera d’obtenir-los.

L’estiu pot ser bon moment per mirar de transmetre tres grans criteris. No deixis que t’imposin les presses. És molt diferent desitjar aquesta experiència que que t’hi empenyin quan no és el teu moment. No deixis que t’ho simplifiquin. El sexe no són els genitals, és tot el cos, tots els sentits. Explorar el teu cos i el d’uns altres també consisteix a descobrir el que sentim en moltes parts del cos. No facis l’egoista. Quan es tracta de la sexualitat en companyia sempre cal pensar en el que l’altra persona desitja i vol.

Malauradament, a l’altra banda del telèfon hi ha un pare que no vol que li “toquin la filla”.