10/06/2022

7 normes per al ràfting... i per a la vida!

2 min

Crec que si hagués de fer un discurs de graduació, animaria els alumnes a fer servir aquestes 7 normes per al ràfting… i per a la vida!

1. APASSIONA'T Pels nous estudis, pel teu lloc de treball, pels aprenentatges quotidians. Entusiasma't, viu-lo, motiva't. Mira i admira, pregunta i escolta amb respecte i atenció. Descobreix amb satisfacció tot el que ets capaç de fer.

2. ATREVEIX-T'HI Sí, atreveix-te a ser tu qui aixeca la mà per preguntar, a adreçar-te a aquella persona que t'interessa, a demanar a aquell company si pots ajudar-lo, a enfrontar-te a aquell text que té pinta de difícil però interessant…

3. ESPERA ELS COPS No cal que els desitgis, però espera'ls, perquè vindran i et posaran a prova. Aprecia'ls perquè t'ajudaran a saber què és l'important, qui són els teus amics de veritat. I si pots, anticipa't. Sigues optimista… però assegura't que tens l'equip de supervivència revisat i a punt!

4. NO ET GIRIS D'ESQUENA AL RIU Els problemes no marxaran perquè facis veure que no hi són: afronta'ls des de la passió (norma 1), des de la gosadia (norma 2) i des de la preparació (norma 3), i que no et faci mai vergonya demanar ajuda als altres que volen el teu bé!

5. MIRA MÉS ENLLÀ Que les dificultats no et facin perdre de vista l'horitzó. Respira, cultiva't per enriquir-te interiorment, perquè això et permetrà anar més lluny. Que l'urgent no et faci oblidar l'important. Revisa els teus objectius, cenyeix-te al pla… i endavant!

6. REMA MÉS DE PRESSA QUE EL RIU Sempre hi haurà coses que escaparan al teu control, però no et descontrolis. Hi haurà obstacles (fins i tot gent-obstacle!), però no t'hi obsessionis. Supera'ls amb perseverança, amb sentit de l'humor i avança!

7. FES-HO EN EQUIP Potser et tocarà anar al timó o remar o fer de contrapès: fes-ho de bon grat, posa-hi el cor. Treballar en equip i confiar en els teus és el que et permet descansar, gaudir del paisatge i adonar-te que el millor del viatge és la companyia!

No sempre tinc coses a dir, però això sí que us ho diré: en el ràfting, grups heterogenis de persones desconegudes, de països i llengües diverses, s'enfronten a les aigües ràpides i (gràcies també al lideratge de monitores i monitors) culminen un projecte aportant les seves qualitats. Al final tothom està rebentat i molt content. És una bona manera d'encarar la vida!

stats