Cristina Serret

El submarinisme

Passejar-se pel fons marí i contemplar les espècies que l’habiten és una experiència inoblidable. Avui us convidem a fer un capbussó i descobrir una activitat que combina l’esport i la natura

El submarinisme / MARTA CAYUELA Zoom

Tothom pot fer submarinisme?

A partir dels vuit anys, totes les persones poden practicar submarinisme. Això sí, per iniciar-se en aquest esport cal fer-ho acompanyats de persones titulades, que ens ensenyaran tot el que hem de saber i ens acompanyaran en les primeres immersions. És el que s’anomena bateig de submarinisme.

Hi ha submarinistes professionals?

Sí, els que es dediquen, per exemple, a construir estructures a sota l’aigua, a reparar vaixells o a buscar objectes. També hi ha científics que se submergeixen per estudiar les espècies marines. Els equips de salvament marí també compten amb bussejadors experts.

All around the world

Some of the most popular diving destinations include Australia, Micronesia, the Egyptian Red Sea, Hawaii and Thailand

Per què els bussejadors porten vestits tèrmics?

Perquè sota l’aigua, sobretot en grans immersions, el cos perd temperatura molt ràpidament. Sense el vestit, el submarinista que està a grans profunditats patiria molt de fred, i podria arribar a la hipotèrmia i tenir seriosos problemes.

Per què són necessàries les aletes?

Amb les aletes als peus els bussejadors poden avançar a més velocitat sota l’aigua. Aquestes sabates marines també s’anomenen peus d’ànec.

Don't forget

The main rules of scuba diving are that you should receive sufficient training and never

Què és l’‘snorkeling’?

L’ snorkeling o immersió lleugera és el que fas a la platja quan et poses les ulleres, el tub i les aletes. És a dir, contemplar el fons marí sense submergir-te completament.