Els croissants
Què tenen aquestes pastes banyudes que ens agraden tant? Potser que són cruixents, lleugeres i amb una forma que ens convida a pessigar-ne un tros. Avui us n’expliquem algunes curiositats.
De què estan fets?
Els croissants són una barreja de farina, sucre, llet, aigua, llevat i mantega. El secret de la forma són les capes de pasta, tallades fines i col·locades perquè facin les banyes i el cinturó central.
Com és un bon croissant?
Els que hi entenen diuen que ha de ser cruixent i tenir un gust lleuger de mantega. Però, com tot, és qüestió de gustos. Hi ha qui el vol pintat, qui només el vol de xocolata, i els que s’estimen més els croissantets que es mengen en dues mossegades.
El millor croissant del 2016
Cada any un jurat elegeix el millor croissant de mantega tot l’estat espanyol. En valoren la forma, el gust i el color. Aquest any la guanyadora ha sigut la Pastisseria Canal de Barcelona. No és la primera vegada que els catalans ens emportem el premi. Pel que sembla, a Catalunya som experts croissanters.
Quant de temps es triga a fer un croissant?
Els bons croissants no es fan d’una hora per l’altra. Un mestre artesà pot trigar fins a 24 hores, des que fa la primera amassada fins que el treu del forn, un cop cuit.
Un invent francès?
Pel nom tothom diria que els croissants són francesos, però en realitat provenen d’Àustria. El que passa és que els francesos l’han convertit en un símbol del seu país.
Vocabulary
half: mitja, meitat
to be shaped: tenir forma de
crescent: creixent
moon: lluna
breakfast: esmorzar