Cristina Serret

Les roselles

Les roselles són unes flors silvestres de pètals suaus i textura fràgil. Però el que més ens agrada de les roselles és el seu color, vermell intens, que s’escampa pels marges i els prats amb l’arribada del bon temps omplint-ho tot de color. Avui us expliquem algunes curiositats d’aquestes flors, que també són les preferides dels pintors i els instagramers

Les roselles / MARTA CAYUELA Zoom

On creixen?

A les roselles no els agrada el bosc. En trobaràs sobretot als marges dels camins i de les carreteres, als camps i als prats.

Quan surten?

El mes de maig és l’època en què floreixen per tot arreu, però ja fa dies que se’n troben a molts llocs. És una flor de primavera i estiu.

Did you know?

Poppy seeds can remain active in the soil for eight years

Una flor bonica, però...

A Instagram hi ha milers de fotografies de camps de roselles, perquè són molt bonics a la vista i no ens en podem estar, de fotografiar-los. Als pagesos, en canvi, no els agraden tant, perquè aquestes flors creixen sobretot en camps de cereals i hi competeixen pels nutrients. Per als agricultors són una mala herba.

Not only in red

Poppies can also come in orange, pink and other colours

Com una cresta de gall

Saps què és un quequerequec? I un puput? Tot és el mateix: diferents maneres d’anomenar la rosella en català. Com que la cresta del gall i del puput tenen tons vermellosos, igual que les roselles, a molts llocs de Catalunya en diem així. Altres noms que fem servir per anomenar aquesta flor són badabadoc, roella, paparola o monja.