Cristina Serret

Les set vides dels gats

Segur que has sentit a dir que els gats tenen set vides. En realitat aquests felins viuen una sola vegada, igual que nosaltres, però tenen unes supercapacitats que els fan semblar immortals. ¿Vols saber quines són?

Les set vides dels gats / MARTA CAYUELA Zoom

Una vida que val per set

Els gats domèstics solen viure entre 15 i 18 anys, però hi ha algun gat avi que ha arribat als 20 o que fins i tot ha superat aquesta edat. Això sí, el que és comú en tots és que viuen una sola vegada. El mite de les set vides es deu al fet que aquests felins tenen una capacitat increïble per sobreviure en situacions complicades, com ara caigudes des de grans alçades.

Gats o ninges?

Caure des d’un balcó i sortir-ne il·lès és un miracle, sempre que no siguis un gat. Aquests animalons tenen la capacitat de caure sempre amb les quatre potes, perquè mentre estan a l’aire poden girar el cos ràpidament per adoptar aquesta posició.

Did you know?

In the US, the UK, France and Russia it is believed that cats have nine lives, rather than seven

Uns sentits extraordinaris

Els gats tenen el sentit de l’oïda extremadament afinat, i de nit hi veuen molt millor que nosaltres. A més, els bigotis són molt sensibles i els donen una gran quantitat d’informació de l’entorn més pròxim. Així no hi ha cap ratolí que se’ls escapi!

The very first Cat Lovers

Ancient Egyptians believed that cats were divine creatures with supernatural powers

Intrèpids passejants

Els gats són grans exploradors i els agrada fer escapades pels patis i els terrats, perquè són uns animals tafaners i atrevits. En aquestes sortides sovint demostren la seva gran agilitat, el seu sentit de l’equilibri i la rapidesa de reflexos.