Cristina Serret

Les ungles

En els animals, les ungles són útils per a la defensa o l’atac. Els humans, en canvi, les fem servir sobretot per rascar-nos o gratar superfícies. Avui us expliquem algunes curiositats d’aquestes capes protectores dels dits de peus i mans

Les ungles  / Marta Cayuela Zoom

Les ungles ens parlen

¿Sabies que les ungles ens donen informació sobre la nostra salut? El seu color, i fins i tot la forma, poden revelar per exemple que ens falta ferro o alguna vitamina. L’especialista a llegir les ungles és el dermatòleg.

Què passaria si no ens talléssim mai les ungles?

Que les tindríem tan llargues que no podríem fer res. Ni menjar, ni jugar, ni cordar-nos les sabates! Segons el Llibre Guinness dels Rècords, l’home amb les ungles més llargues del món és un indi que se les ha deixat créixer tant que fan 9,85 metres.

Did you know?

Nails grow faster in the summer than in the winter

Per què no fa mal tallar les ungles?

Perquè estan fetes de cèl·lules mortes. Contenen una proteïna anomenada queratina, que també és als cabells.

Les ungles creixen després de morts?

Potser ho has sentit dir alguna vegada: als morts els creixen les ungles durant un temps. Aquesta afirmació és mentida. En realitat el que passa és que, al cap d’un temps de morts, el cos es deshidrata, i les mans es fan més petites perquè la pell s’arronsa. Per això sembla que les ungles siguin més llargues.

Have you noticed?

The nails on your fingers grow faster than the ones on your toes

Per què hi ha persones que es mosseguen les ungles?

És un hàbit nerviós. Del fet de mossegar-se les ungles se’n diu onicofàgia. Ho fan molts nens, però també persones grans.