Cristina Serret

L’apendicitis

Saps on tenim l’apèndix? I què és l’apendicitis? N’han operat algú que coneixes? Avui t’expliquem tot el que has de saber sobre una part del nostre cos que, de vegades, ens fa una mica la guitza

L’apendicitis / MARTA CAYUELA Zoom

Què és l’apèndix?

És un conducte que hi ha a l’extrem de l’intestí gruixut. No té cap funció específica, més aviat és com un carreró sense sortida.

I l’apendicitis?

És la inflamació de l’apèndix. Les persones ho notem de seguida, perquè ens fa mal el ventre, sobretot a la part dreta. Altres símptomes de l’apendicitis són la febre, les ganes de vomitar i la diarrea.

Good news

Appendicitis is not contagious

Com es cura?

Per solucionar una apendicitis cal fer una apendicectomia. És a dir, extirpar l’apèndix. Això ho fa un cirurgià, i consisteix en una petita operació que es fa l’hospital.

Què passa si et treuen l’apèndix?

Res. Podem viure sense l’apèndix. Les persones que han tingut apendicitis i els l’han extirpat no noten cap diferència pel fet de no tenir-lo.

What does our appendix look like?

The appendix is a small, finger-shaped pouch connected to your large intestine

Qui pot tenir apendicitis?

Tothom pot patir una apendicitis, perquè tenir-ne no depèn de l’edat, el gènere ni l’estat físic. Però almenys té una cosa bona: pots estar segur que, un cop l’hagis tingut, segur que no es repetirà.