A.F.

Viu el Teatre presentarà la nova temporada amb una gran festa

La 13ena temporada vol posar en contacte les famílies amb nens i nenes de 0 a 12 anys amb una acurada selecció d’espectacles teatrals infantils

Viu el Teatre presentarà la nova temporada amb una gran festa Zoom

Viu el Teatre prepara la nova temporada teatral, la tretzena, que portarà a terme amb el lema “El batec del teatre familiar de Barcelona” i amb la qual vol posar en contacte les famílies amb nens i nenes de 0 a 12 anys amb una acurada selecció d’espectacles teatrals infantils. 

En aquesta nova temporada 2016-2017, Viu el Teatre ofereix la programació conjunta de tres cèntrics i destacats espais escènics de Barcelona: el Teatre Poliorama, el Teatre Romea i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Les funcions programades en aquests espais escènics de la capital catalana començaran a l'octubre del 2016 i s’allargaran fins a l'abril del 2017, amb funcions per a les famílies durant els caps de setmana i per a les escoles entre setmana. 

12

La temporada de teatre familiar programa 12 espectacles, 5 dels quals estrenes

Una temporada més, Viu el Teatre ofereix una programació única i apassionant per introduir el públic familiar i els espectadors més joves a les arts escèniques i que puguin descobrir l’art de les emocions a través de les diverses disciplines teatrals. Aquesta temporada, la programació està formada per dotze espectacles, sis dels quals es presentaran en estrena. Una programació valenta i ambiciosa amb cinc novetats que es presenten per primera vegada davant del públic, i una estrena per primera vegada a Catalunya. 

Objectius de Viu el Teatre 

  • Introduir l'espectador més jove al món de les arts escèniques i les seves diverses disciplines.
  • Contribuir a la dignificació i treballar activament per potenciar el teatre adreçat als infants.
  • Fomentar el teatre com a eina per descobrir i compartir emocions i aprendre a verbalitzar-les.
  • Potenciar l'autoria contemporània de textos teatrals i composicions musicals.
  • Donar a conèixer la creació́ de qualitat i innovadora d'artistes catalans.
  • Promoure la formació i el coneixement del teatre per a infants. 

Espais d’exhibició de Viu el Teatre 

Les propostes de Viu el Teatre per a aquesta temporada compten amb tres espais d’exhibició situats al centre de Barcelona: 

  1.  Teatre Poliorama, amb “Poliorama en família”
  2.  Teatre Romea, amb “Petit Romea”
  3.  CCCB, amb “Babies al CCCB”

Festa d’inici de la temporada 

La programació de la 13a edició de Viu el Teatre es presenta en una festa d’inici de la temporada 2016-2017 que es desenvoluparà en els diferents espais escènics del circuit teatral, el diumenge 2 d’octubre, de 10.30 a 13.30 hores. 

Diumenge 2 d'octubre es farà la festa d'inici de la temporada de Viu el Teatre

La festa de Viu el Teatre és oberta i gratuïta per a totes les famílies amb fills i filles de zero a dotze anys, i està pensada per mostrar i oferir un tast de la programació d’aquesta temporada que tot just comença. Les companyies teatrals presentaran una selecció del repertori d’espectacles des dels diferents espais del circuit. 

Un total de quinze artistes, protagonistes dels espectacles, realitzaran accions cada quinze minuts al Teatre Poliorama, el Teatre Romea i el CCCB. A cada espai, s’hi podran fer tallers relacionats amb la creativitat teatral, com ara: maquillatge, disfresses o barrets, i hi haurà música, regals i jocs per als més petits. A més, s’hi realitzarà una acció per donar conèixer i promoure el circuit teatral amb el repartiment de globus i adhesius de diferents colors (blau, al Poliorama; lila, al Romea; i taronja, al CCCB). 

El final de festa tindrà lloc al CCCB a partir de les 12 hores, on els participants que hi arribin amb els tres adhesius de color rebran una bossa de Viu el Teatre i llaminadures en forma de cor per recordar “El cor del teatre familiar de Barcelona”. A cada espai teatral hi haurà una part d’aquest cor simbòlic, on tothom que ho desitgi podrà expressar el seu missatge. 

El cor sencer de les emocions de Viu el Teatre serà el motiu central de la festa que finalitzarà amb activitats i la participació dels artistes de les companyies participants a l’escenari del CCCB, i que comptarà amb la presentació de l’artista Pep Callau i l’actuació musical dels Pepsicolem.