A.F.

Convocat el primer premi interuniversitari Colònies i Educació

Un premi que busca fomentar la recerca i l’estudi de les estades a les cases de colònies de Catalunya

Colònies i educació / FOTOS. FCE  / FPT Zoom

Les empreses i entitats gestores de les cases de colònies i els albergs de Catalunya convoquen per primera vegada el premi interuniversitari Colònies i Educació amb la voluntat de fomentar la recerca i l’estudi sobre les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec), la Confederació Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya i l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (Accac) s’adrecen als estudiants de disciplines universitàries vinculades a l’educació que han de realitzar el treball de grau aquest curs. La voluntat és que aprofundeixin en la descripció, anàlisi i recerca sobre l’adaptació de les colònies escolars als sistemes educatius actuals, en un context de grans canvis socials, culturals i tecnològics.

 

L’Acellec, l’ACCAC i la Confederació promouen el guardó que s’adreça als estudiants de disciplines vinculades a l’educació que han de realitzar el treball de grau

El valor educatiu de les colònies és reconegut de manera gairebé universal en el món acadèmic i han estat molts els treballs i les recerques que recullen els orígens d’aquesta pràctica pedagògica i en descriuen l’evolució. El premi interuniversitari Colònies i Educació proposa fer un altre pas en l’escenari actual a través de treballs que adoptin una perspectiva històrica, social o cultural, i es valorarà especialment aquells que presentin un enfocament innovador de l’activitat.

Inscripcions obertes

El premi és de periodicitat anual, està dotat amb 1.000 euros per al treball guanyador i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut, del departament d’Ensenyament de la Generalitat i de les set facultats d’Educació de les universitats catalanes: Facultat d’Educació (UB), Facultat de Ciències de l’Educació (UAB), Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (UVic), Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (UdL), Facultat de Ciències de l’Educació i la Psicologia (URiV), Facultat d’Educació i Psicologia (UdG) i Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport (URL).

El premi forma part del projecte Colònies i Educació que impulsen l’Acellec, la Confederació i l’Accac, gestores del 80% de cases de colònies i albergs de Catalunya i ja han obert inscripcions. Els treballs s’hauran d’entregar entre l’1 d’abril i el 30 de juny del 2017 i el veredicte es farà saber al setembre.