Deu llibres infantils per Nadal

Una selecció de títols per a totes les edats i per a tots els gustos lectors feta amb la col·laboració de la llibreria Abracadabra, especialitzada en llibres infantils i juvenils, la prescriptora literària Laura Garcia i l’equip del ‘Criatures’

ARA
3 min
Una nena llegint dins una llibreria.
1
Quan cauen les fulles. La tardor

Mar Benegas i Laura Miyashiro 

Combel Editorial

Quan cauen les fulles

Quan contemplem la natura hi descobrim les transformacions que ens regalen les estacions, en aquest cas la tardor. Una col·lecció de llibres per a petits descobridors, que gaudiran estirant els mecanismes lliscants per canviar les imatges que apareixen. Amb solapes, textures i mecanismes. Recomanat a partir d’1 any.

2
Murdo. El llibre dels somnis impossibles

Alex Cousseau i Eva Offredo

Librooks

Murdo

Un llibret il·lustrat i editat en tapa dura en el qual els menuts acompanyen els somnis d’un petit ieti que els endinsarà en el seu univers i farà que la seva imaginació s’enlairi. Allà, la poesia visual, els jocs de paraules i la mirada transversal transiten per la realitat més quotidiana. Recomanat a partir de 3 anys

3
Gilgamesh

 A. Gozzi i A. Antinori

Editorial Siruela


Gilgamesh

Una colorida versió de l’epopeia de Gilgamesh, la més antiga de la humanitat. Acompanya al rei sumeri en les seves gestes per trobar la manera de despertar el seu amic Enkidu del somni de la mort. Autora i il·lustradors, apassionats de les llegendes, ofereixen un relat divertit de gran ironia i profunditat. Recomanat a partir de 4 anys.

4
Un dia cada un!

Marianne Dubuc

Editorial Joventut

Un dia cada un!

Una tarda, l’Os, la Tortuga, la Llebre i el Ratolí descobreixen un petit ou. Tots quatre volen endur-se’l a casa per tenir-ne cura, però l’ou proposa que facin torns. Un format híbrid a cavall entre el còmic i l’àlbum. Una història tendra i deliciosa que tracta temes com l’amistat, la cerca de la identitat i la independència. Recomanat a partir de 5 anys.

5
Os d’hivern

Irène Schoch

Thule Ediciones

Os d'hivern

Un àlbum sensible i colorit per descobrir l’hivern des del punt de vista dels sense sostre. Com cada any, a finals de la tardor, l’os Aldo torna al seu cau, per hivernar. Però aquesta vegada es queda sense casa: algú l’hi ha pres! L’Aldo descobrirà que de vegades el somriure d’un amic pot ser mes reconfortant que el càlid foc de la llar. Recomanat a partir de 5 anys.

6
L’Agus i els monstres

J. Copons i L. Fortuny

Combel

L' Agus i els Monstres

Una sèrie de novel·les gràfiques amb històries divertides i ocurrents, de ritme àgil i estil directe que enganxen al lector. Amb uns entranyables personatges descrits amb humor a través d’il·lustracions caricaturesques. Perfecta combinació entre text i il·lustració que portarà els lectors a descobrir la màgia de la lectura. Recomanat a partir de 8 anys.

7.
Vida

Guillaume Duprat

Zahori Books

Vida

Què és la vida? D’on ve i com es transmet? El llibre comença amb una divertida prova: està viva la fulla d’un arbre? I els cabells i les plomes? A continuació, ens submergeix en els orígens de la vida segons la religió i la ciència, incloent-hi el funcionament de les cèl·lules, la reproducció dels éssers humans, els animals i la vida. Recomanat a partir de 8 anys.

8
Madame Esvelt

Carles Sala i Vila

Cruïlla

Madame Esvelt

Madame Esvelt, una baronessa tibada, s’instal·la al Casalot, una mansió que estava abandonada del poble de Sant Repunt. Quan l’Arlet en parla amb el seu millor amic, en Mau, s’adona que aquest es comporta d’una manera molt estranya. Per això decideix investigar què és el que passa. Ha guanyat el premi El Vaixell de Vapor 2023. Recomanat entre 10 i 12 anys.

9
La porta dels tres panys

Sónia Fernández-Vidal

Editorial La Galera

La porta dels tres panys

Després de rebre un misteriós missatge, en Niko recorre un nou camí per anar a l’institut i descobreix una casa que no havia vist mai. La resolució d’un enigma li permet entrar en un estrany lloc on neixen universos, hi ha un gat que apareix i desapareix, i és possible teletransportar-se. Una obra que explica la física quàntica de manera divertida a lectors de totes les edats. Recomanat a partir de 10 anys

10
Llegendari

El Hematocrítico i Albert Monteys

Barcanova

Llegendari

Un grup de superherois que protegeixen el pati de l'escola, un campió dels món de fet i amagar, una visita als patis del multivers i una conspiració mundial són les sorprenents llegendes del pati recopilades en aquest volum. Recordem així Miguel López (El Hematocrítico), mestre i autor de publicacions infantils mort recentment.

stats