Infància 17/08/2019

Emergència al Iemen

El Iemen: nou milions de persones reben ajuda d'emergència en efectiu

Unicef, comitè Balears
2 min
Emergència al Iemen

El Projecte de Transferències en Efectiu d'Emergència va començar l'agost del 2017 per proporcionar ajuda a 1,5 milions de famílies vulnerables. Aquestes ajudes en efectiu suposen un salvavides per a famílies en situació agreujada pel conflicte, que ha devastat el país i ha empitjorat l'economia. Aquest tipus d'ajuda permet a les famílies més pobres cobrir les necessitats bàsiques d'aliment, sanitat, nutrició i educació, entre altres aspectes. Els pagaments es fan cada tres mesos i, de mitjana, cada família rep uns 30 dòlars en rials iemenites, amb els quals pot afrontar el més urgent.

"Amb els diners que rebo gràcies a aquest projecte compro blat, sucre, oli i altres aliments. Tot i que la quantitat no és gaire alta, cobreix les despeses per viure i menjar. Esperem aquesta ajuda amb la mateixa ansietat amb què esperem el dinar o el sopar", diu Fatima Hussain al-Tayari, una dona vídua de 55 anys, mare de cinc fills, que viu als afores de Sanà, la capital iemenita.

El projecte el finança el Banc Mundial, a través de l'Associació Internacional de Desenvolupament i del fons del departament de Desenvolupament Internacional del Regne Unit (procedent d'un fons de multidonants del Banc Mundial), i està cofinançat per l'Oficina d'Afers del Pròxim Orient del departament d'Estat dels Estats Units.

La majoria de famílies del Iemen han exhaurit els recursos econòmics. Moltes s'han vist obligades a recórrer a altres mitjans per sobreviure, com el matrimoni prematur o el treball infantil. Molts infants estan combatent en una guerra que no han provocat ells. L'aportació d'emergència en efectiu ajuda les famílies a continuar vives, però les necessitats són enormes i s'hi ha de fer molt més.

Per mitigar el sofriment dels nens, la guerra s'ha d'acabar. Cal permetre la recuperació i la tornada a la vida normal. Mentrestant, la comunitat internacional hauria de continuar proporcionant els recursos necessaris per respondre a les necessitats urgents dels infants en tots els àmbits.

stats