Amb ulls de joc

Quan la capsa de la joguina condiciona el joc

Els fabricants haurien d'invertir en inclusió i imprimir caixes neutres amb les quals tots els infants es puguin sentir identificats

2 min
Una botiga de joguines.

BanyolesEls infants juguen més amb la capsa que amb la joguina, un exemple magnífic per il·lustrar el que significa el joc lliure i imaginatiu, però ¿què passa quan la capsa té un disseny clarament estigmatitzat? Que molt probablement aquella capsa arribarà només al 50% de la població infantil.

Els infants, si els deixem, juguen a tot

Confiem que el debat sobre si hi ha nens als quals els agrada cosir o fer collarets i si hi ha nenes fascinades pels experiments científics estigui soterrat, bàsicament perquè seria negar una evidència; per descomptat que hi són aquests nens i aquestes nenes. En algunes escoles, tots cusen, fan mitja i fusteria, els nens i les nenes.

La realitat dels infants amb altres preferències de joc

No és fàcil ser nen i que t’agradin les manualitats i les nines. Tampoc ho és ser nena i que t’agradin els dinosaures i els cotxes perquè tot i que hi ha coses que s’estan fent molt bé en aquest sentit, encara hi ha infants assenyalats perquè no encaixen en el rol assignat. I respecte a les famílies poden passar dues coses: que vulguin acostar propostes que encaixin amb els seus gustos però els infants les rebutgin pel missatge implícit del disseny de la capsa, o que, per protegir-los emocionalment, condicionin els infants fent que es decantin pel que és socialment acceptable. “No m’importa que el meu fill es disfressi de princesa, però intento que no surti amb el vestit a l’escola ni al carrer perquè altres infants no l’increpin”.

Com influeix que l’oferta de joguines estigui estigmatitzada

Els infants imiten el seu entorn, volen encaixar i formar part del grup i busquen referents amb els quals identificar-se. Per tant, per a un nen a qui li agrada cosir roba per a les nines, trobar en una botiga una capsa neutra o que, almenys, mostri un nen i una nena cosint, és trobar-se amb el camí una mica més aplanat. Penseu en la força i influència que han tingut els programes de cuina en tots els infants!

Com ajudar-los

Des de la nostra experiència amb els nostres fills i professionalment assessorant famílies, us recomanem comprar la joguina canviant la capsa, podeu personalitzar-la buscant una foto amb què el vostre infant s’identifiqui o col·locar-ho tot en una bossa de cotó o en una capsa neutra.

Conclusió

Estimats fabricants, n'hem conversat en directe i ara aprofitem aquest espai per dir-vos que teniu molta força i molt impacte en la vida dels infants. Invertiu en la inclusió i en la diferència imprimint capses més neutres amb les quals tots es puguin sentir identificats.

stats