Criatures  /  Família 28/07/2017

Un món d'aplis sobre criança i educació

Noves aplicacions centrades en el món de l'educació i la criança

A.f.
3 min
Un món d'aplis sobre criança i educació

Avui en dia sembla que tot passa pel telèfon mòbil, fins i tot la criança i educació dels nostres fills. Us presentem algunes aplicacions que ens han donat a conèixer coses sobre aquests temes. Les trobeu útils?

Parental Click

Neix Parental Click, la primera aplicació de control parental basada en la jurisprudència del Tribunal Suprem i que, gràcies a la mediació activa dels pares i el consentiment del menor, permet obtenir proves legals i legítimes en cas de procés judicial. L'objectiu principal de l'aplicació és permetre als pares dur a terme un control consentit dels seus fills en el dia a dia i prevenir de manera eficaç i legal els casos d'assetjament sexual, cibernètic i bullying. L'aplicació ha estat creada per l'advocat espanyol Pedro Valle i compta amb el suport dels prestigiosos experts en psicologia infantil, adolescent i familiar Psiconueve i de la consultora tecnològica Grup Hasten.

Parental Click

Dictapp

Dictapp és una aplicació web creada per a l’aprenentatge evolutiu de l’ortografia catalana a partir d’un corrector de dictats que identifica el nivell i els problemes ortogràfics de cada usuari i li proposa una feina personalitzada que li permet centrar-se a treballar només allò que necessita de tal manera que la feina sigui molt més efectiva. Dictapp proposa una ortografia vivencial: es treballa no a partir de textos preparats, sinó amb textos reals extrets de contextos quotidians (mitjans de comunicació, llibres de text, xarxes socials, etc.). A més, Dictapp ja està adaptat a la nova normativa ortogràfica de l’IEC.

Happy Recipes BLW

L'emprenedora i mare mallorquina Begoña Prats ha ideat aquesta aplicació sobre el Baby Led Weaning, el mètode gradual d'introducció de l'alimentació complementària. Autora del blog 'BLW para 2', on publicava receptes adaptades, cosa que ajudava altres mares (i pares) amb la seva experiència, va pensar que si fossin en una apli de manera més accessible, podria interactuar amb més famílies. Així va neixer aquesta aplicació, que recull receptes i consells.

Happy Recipes

Yukan

Yukan App arriba a la Play Store amb la intenció de transformar la relació dels adolescents amb la telefonia mòbil. El seu objectiu és convidar-los a desconnectar-ne, alhora que els estimula la creació de vincles amb projectes socials: a canvi del temps de desconnexió, una entitat solidària rep una donació monetària. L'app funciona bloquejant totes les funcions del mòbil durant un lapse de temps seleccionat per l'usuari. Com a conseqüència, l'aparell queda en 'stand by': no es reben missatges ni cap altre tipus de notificacions. Per tal de recompensar l'esforç, els minuts de desconnexió es converteixen en donacions per a un projecte social escollit pel mateix usuari. A més a més, és possible trencar el bloqueig si en qualsevol moment és necessari.

Yukan App

Trivialang

El Centre d’Idiomes Moderns de la UOC ha creat una aplicació, Trivialang, per estudiar i reforçar de manera divertida l’aprenentatge de l’anglès, el francès i l’alemany. El seu funcionament és molt senzill: el jugador ha d’anar responent preguntes de tipus test on només és correcta una de les quatre possibles solucions. L’app es pot baixar gratuïtament per als sistemes iOS i Android. Trivialang té més de 15.000 preguntes5.000 de cada idioma―, de les quals més de 1.000 inclouen imatges i àudios.

Orn·is

El dibuixant de còmics Quim Bou ha ideat una nova aplicació que farà les delícies dels devoradors de còmics. Es tracta d'Orn·is, una apli on recull els seus còmics. Conté dues llibreries separades, una per a lectors de 12-14 anys en amunt i l'altra per a nens. En qualsevol moment de la lectura es pot canviar ràpidament entre català, castellà, anglès i francès. Es tracta d'una manera de practicar idiomes amb el reforç del dibuix. A més, es poden carregar, esborrar i tornar a descarregar els àlbums de manera independent. Hi ha dos àlbums sencers gratuïts i després se'n poden comprar més a un preu molt reduït.

Ornis
stats