Els nens són els protagonistes a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona
Quina por i quina emoció quan s’acosten els diables! El correfoc és una de les festes populars que més fascinen (i més espanten) a les criatures. Els petards espetegant, l’olor de pólvora, les espurnes que surten volant d’un lloc a l’altre. Si voleu que experimentin l’esperit festiu i trapella d’un correfoc però sense provocar-los un ensurt que els superi, us recomanem el correfoc dels petits diables durant les Festes de Santa Eulàlia, que surt de la plaça Sant Jaume de Barcelona aquest dissabte a les cinc de la tarda i on els diables són nens. Criatures endimoniades, petits salvatges que ompliran els carrers de Barcelona d’alegria i festa en un recorregut que durarà una hora i mitja aproximadament i que precedeix el correfoc dels grans, que comença a les vuit. I si voleu continuar el cap de setmana de festes populars, no us perdeu, l’endemà, el seguici de Santa Eulàlia, el diumenge, amb gegants, gegantons, nans, capgrossos i el bestiari de la ciutat, amb àguiles, dracs i altres criatures fantàstiques.
Un torneig femení d’escacs per animar les nenes a jugar.
Cares de concentració, ben fixes en el tauler, pensant la següent jugada. Aquestes cares són majoritàriament de nen, no de nena. Ho he constatat darrerament a mesura que el meu fill gran, que s’ha aficionat molt als escacs, està participant en diferents torneigs. Què ho fa que les nenes no juguin a escacs? Probablement que no ho veuen com una cosa seva. Els escacs, com el futbol, han estat tradicionalment associats als nens. De la mateixa manera que en el futbol s’està trencant aquest prejudici, el món dels escacs també està intentant acostar-se a les nenes. Una iniciativa per aconseguir-ho és el Torneig Femení d’Escacs que organitza l’Escola Catalana d’Escacs i que ens donarà una imatge singular: una sala plena de nenes jugant a escacs. Si hi voleu inscriure les jugadores que teniu a casa, teniu fins a final d’aquesta setmana per fer-ho a www.ecade.cat. I si les vostres filles no hi han jugat mai però els crida l’atenció, podeu anar a veure el torneig, que es jugarà el 25 de febrer a l’Escola Betània Patmos, a Barcelona. Segur que veure tantes nenes jugant les anima a intentar-ho. Entre totes aconseguiran fer escac i mat als tòpics.
Una sessió de DJs per tota la família per moure l’esquelet.
Ja sabeu de què s’hauran de disfressar a l’escola, aquest any? Nosaltres ja anem bojos comprant teles, cartró, pega i altres estris de manualitats que mai ens han anat gaire bé per donar forma a alguna cosa que s’assembli a una disfressa d’astronauta i una disfressa de pintora. Desitgeu-nos sort! Ens quedin com ens quedin, el que és segur és que traurem profit de les disfresses escolars portant-les a la festa de Carnestoltes que han preparat les Siamiss DJs. Són la Maria Torras i l’Anna Vicen, dues DJ amb un llarg recorregut que, en els últims anys, també fan sessions dirigides al públic familiar. La tria de temes que fan és molt ballable i és impossible no tornar-se boig a la pista en les seves sessions, que combinen música de totes les dècades sense problema, barrejant Ramones, Elvis, Apollo 440 o Icona Pop. El 18 de febrer faran una sessió amb temàtica Carnestoltes a la qual us animen a anar disfressats per ballar fins a rebentar. A les dotze del migdia al Monumental Club a Barcelona.
Un espectacle a l’aire lliure on un drac combat prejudicis.
Un drac corre pel carrer! Però no patiu, que no vol cruspir-se ningú. Sí, és entremaliat, però el que vol és justament explicar-vos que els contes han estat injustos amb els dracs i que han creat un prejudici que ell pateix molt. Per lluitar-hi, us explicarà aquestes mateixes històries a la seva manera. Aquest espectacle gestual de carrer, on l’actor Jaume Jové aconsegueix fer que el seu drac sembli viu, capta molt fàcilment l’atenció de la canalla i el podreu veure al Festival de Titelles de Barcelona, que se celebra el cap de setmana del 18 i el 19 de febrer al Poble Espanyol de Barcelona. El drac el trobareu dissabte a les 12 h i a les 17.30 h. ¿Us atrevireu a ficar-li la mà a la boca i demostrar que confieu en ell malgrat totes les històries que us han explicat sobre els dracs?
Un videojoc que ens permet seguir les passes de Harry Potter.
Si teniu criatures aficionades a Harry Potter segur que ja heu sentit a parlar d’aquest videojoc, molt esperat pels fans del mag. A casa em pregunten sovint quan sortirà. Doncs bé: aquest dissabte és el dia que arriba a les botigues per a PS5 i Xbox Series X (per a la resta de consoles caldrà esperar). El motiu de tanta expectació és evident: a diferència d’altres videojocs de Harry Potter que adaptaven la història original, a Hogwarts Legacy podem crear el nostre propi personatge, ajustant característiques com l’aspecte, el gènere i la Casa a la qual volem pertànyer, i convertir-nos en estudiants de l’escola de màgia. El joc recrea Hogwarts i altres escenaris del món de J.K. Rowling de forma espectacular, i posa especial èmfasi en l’aprenentatge d’encanteris, el vol amb escombra i la domesticació de bèsties màgiques. Durant l’aventura també establirem relacions d’amistats amb altres estudiants i, evidentment, ens acabarem enfrontant a un gran perill. Està recomanat a partir dels 12 anys i és una aposta segura per als fans d’aquest univers.