Què hi ha per menjar?

Cinc aplis amb trucs, estratègies i receptes alimentàries que t'ajudaran amb el menjar de casa

La xarxa és plena d’opcions, però algunes resulten especialment útils per a les famílies ja que s'adapten a les necessitats dels infants

Aplicació per saber els ingredients del menjar.
Joana Costa
07/06/2024
3 min

BarcelonaQuan es té el primer fill resulta complicat tot d'una aterrar en la lògica de l'alimentació infantil: llet materna, llets de fórmula i de creixement i, després, un munt de directrius (més o menys lògiques) a l'hora d'introduir l'alimentació als infants. Un món canviant segons avança el coneixement pediàtric i al·lergològic on ja no serveix el coneixement acumulat de les mares i àvies. Després d'aquesta primera fase d'iniciació a l'alimentació, els pares i mares afronten la inquietud per assolir una dieta equilibrada i que els infants mengin fruita i verdura de manera inversament proporcional a la quantitat de xocolata i llaminadures que anhelen prendre.

Enmig d'aquesta allau de dades, normes i consells de les associacions pediàtriques, hi ha una sèrie de recursos que es poden tenir a la palma de la mà per facilitar la tasca: aplicacions pràctiques per consultar, en un moment donat, dubtes, possibilitats i fins i tot resolucions de problemes. Si bé a cop de Google es pot trobar molt fàcilment la informació, la xarxa no sempre té contingut fiable i resulta molt més segur navegar per entorns més contrastats com aquesta mena d'aplicacions elaborades per professionals i persones especialitzades en la matèria.

1.

LactApp

Aquesta aplicació és la primera del seu gènere per resoldre tots els dubtes que genera la primera fase de l'alimentació infantil a base de llet materna. Segons les xifres que proporciona l'apli, hi ha més de 2.500 respostes, a banda de les 100.000 consultes setmanals que ofereix de manera personalitzada a escala mundial. És una aplicació de descàrrega gratuïta i es pot usar sense pagar res, tot i que hi ha contingut prèmium per accelerar les respostes i obtenir accés a contingut especial. L'esperit d'aquesta aplicació és millorar l'experiència amb la lactància i promoure-la. Segons les seves dades, el 23% de mares de l'Estat la utilitzen.

2.

Peque Ideas

Aquesta aplicació compta amb molt bona valoració dels usuaris i un dels èxits és proporcionar estratègies a les mares i pares perquè l'infant deixi de rebutjar aliments. A més, un dels altres punts forts és la disponibilitat de menús diaris acompanyats de més de 600 receptes elaborades per nutricionistes per a l'esmorzar, dinar, berenar i sopar. A més, es poden filtrar els menús per al·lèrgies, preferències, temps d'elaboració, complexitat i ingredients, així com opcions veganes i vegetarianes i també per posar a la carmanyola. També inclou una guia de productes processats que no són nocius i que poden agradar i beneficiar la canalla. Aquesta aplicació és una font de recursos, perquè també inclou una sèrie de guies sobre com introduir nous aliments, rutines per als àpats i com presentar els plats. És gratuïta amb compres dins el programa.

3.

BLW Ideas

Per a aquells nadons que segueixen una alimentació basada en el baby led weaning (BLW), aquesta aplicació és un acompanyament en tot el procés que proposa els aliments que es poden oferir en cada moment i la possibilitat de cercar per ingredients entre unes 700 receptes per a nadons i criatures. Segons expliquen des de l'aplicació, el contingut està aprovat per professionals de la salut i nutricionistes i ha estat triat per més de dos milions de famílies de tot arreu. Inclou menús i receptes personalitzades segons la cultura local de cada indret, així com orientacions elaborades per un equip de l'aplicació d'acord amb les recomanacions de l'Associació Espanyola de Pediatria i l'Organització Mundial de la Salut. Fins i tot pots posar a prova el grau de coneixement assolit amb uns tests disponibles a l'aplicació.

4.

Yuka

L'aplicació Yuka no és estrictament infantil. De fet, molts productes de nadó no els cataloga perquè és un àmbit en què no entra específicament. Ara bé, aquest mesurador de valor nutricional (amb les seves llums i ombres) és una eina d'allò més útil a l'hora de triar productes i ingredients genèrics, de gran consum: per exemple, ens permet adornar-nos que un pernil cuit és molt millor que un altre o que un suc és ple d'edulcorants malgrat que el seu empaquetat sembli d'allò més saludable. És una aplicació per dur sempre a la palma de la mà i no oblidar-se'n, perquè pot guiar moltes persones a l'hora de fer tries encertades.

5.

El restaurant del Dr. Panda

Aquesta és una divertida aplicació perquè la canalla aprengui a cuinar tot jugant. Els infants es podran iniciar en el món de la cuina a través de petits jocs (amb jugabilitat recentment millorada), en els quals se'ls repta a alimentar diversos animals. Més en concret, les criatures tindran un ampli assortit de plats per cuinar de la mà del doctor Panda, que té un llibre de cuina amb una desena de receptes diferents entre begudes i menjar. El receptari inclou propostes com pizza, pastís de poma i batuts de fruita, entre d'altres.

stats