A.F.

Hàbits saludables i segurs a internet

El Govern convida a practicar 'Hàbits cibersaludables' en la primera campanya de capacitació digital

Hàbits saludables i segurs a internet Zoom
La conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública presentat la primera campanya del programa Internet Segura: 'Practica els hàbits cibersaludables'. Un nou concepte que convida els ciutadans i ciutadanes a adoptar una cultura compartida de ciberseguretat en la navegació per la xarxa.
 
Es tracta de la primera campanya de capacitació digital que respon a la voluntat del Govern de bastir un país cibersegur que protegeixi la ciutadania, les empreses i les institucions.
 
"En aquesta revolució digital, tots nosaltres anem aprenent sobre la marxa. Necessitem una ciutadania digitalment formada, apoderada i protegida”, va assegurar durant la presentació el conseller Jordi Puigneró.

La campanya convida els ciutadans i ciutadanes a adoptar una cultura compartida de ciberseguretat en la navegació per la xarxa

 
En clau positiva, la campanya s’articula sobre 5 eixos: dades segures, privacitat, frau digital, civisme digital i dispositius al dia. En totes ells, es presenta la ciberseguretat com a part de la quotidianitat en la nostra activitat a la xarxa, i el ciutadà com a actor principal. És l’usuari o usuària qui té la capacitat d’acció i de decisió.
Un dels consells de la campanya Zoom

Un dels consells de la campanya

 
La campanya s’acompanya d’accions de formació i sensibilització, i d’una Guia per a la pràctica d’uns hàbits cibersaludables que recull recomanacions i consells per protegir-se dels riscos i amenaces més freqüents.
Aquesta campanya està adreçada a tota la ciutadania, molt especialment al col·lectiu de pares i mares, educadors i formadors de diferents àmbits, ja que difícilment es pot bastir una cultura de ciberseguretat si els que eduquen i formen no estan prèviament informats i formats
 
Més informació a http://internetsegura.cat