T. GILBERT

Gran cita familiar: Torna el Festivalot

El punt de trobada és Girona, el 28 i el 29 de maig, amb un programa farcit d’actuacions musicals i propostes per a tots els públics

GRAN CITA FAMILIAR: TORNA el Festivalot Zoom

El filòsof Francesc Torralba sosté que les persones decideixen ser pares perquè volen compartir la bellesa del món amb la criatura. N’hi ha molts d’altres, però la bellesa és un dels motius, i la música, sens dubte, formaria part d’aquesta qualitat. El Festivalot, que tindrà lloc a Girona el cap de setmana del 28 i 29 de maig, ofereix l’oportunitat que pares i fills escoltin (i comparteixin) concerts de tots els estils musicals, de manera gratuïta en general, i només en sis casos pagant 9,90 euros.

“L’any passat vam crear la primera edició, perquè tots quatre som pares i desitgem compartir la música amb els nostres fills, i també perquè sovint les famílies ens ho proposaven, que muntéssim un festival de música familiar”, expliquen els quatre components d’Els Amics de les Arts, organitzadors del Festivalot.

Els Amics de les Arts van estrenar la primera edició del Festivalot actuant en horari “adaptat” i “familiar”, com remarquen, que vol dir diürn i amb una durada més reduïda. “Molts pares ens comentaven que als concerts per a adults, nocturns, hi portaven la criatura, però que se’ls adormia malgrat que el nen o nena se sabés totes les cançons de memòria”. El format i les hores del concert no hi ajudaven. D’aquí la idea del Festivalot. D’aquí el desig de crear concerts amb horaris pensats per als infants. Per exemple: enguany Joan Miquel Oliver actuarà el diumenge 29 a les 11 h i a les 13 h al Teatre Municipal, a Cesk Freixas se’l podrà escoltar el mateix dia al Saló de Descans del Teatre Municipal a les 11.50 h i a les 12.45 h, i a Dàmaris Gelabert el dissabte 28 a les 11 h a l’escenari Noel del Teatre Municipal.

Enguany els organitzadors no hi actuen perquè no estan de gira. “Estarem a peu de carrer fent totes les tasques que calgui”, expliquen. I mentre ho diuen recorden les xifres que van aconseguir l’any passat, amb una ocupació dels concerts de gairebé un 90% i una afluència total de 6.000 persones, “que van venir d’arreu de Catalunya”.

Per això, per a la segona edició del Festivalot el programa continua tenint un nivell d’excel·lència. Per començar, l’arribada i estada a Girona està molt ben lligada. Si s’hi arriba amb AVE, s’obtindrà un descompte en la compra del bitllet. A Girona hi haurà menús infantils econòmics i alguns hotels oferiran descomptes en els allotjaments.

Per continuar, el programa d’activitats: la varietat d’estils musicals és la seva carta forta. Des d’Àngel Daban, un clàssic en l’àmbit de l’animació infantil, fins a propostes per als amants del pop, com Joan Colomo. I sense oblidar la música coral, perquè el Cor Geriona Infantil també hi actuarà. O el jazz, amb la Black Music Big Band.

Mentrestant, a la ciutat hi haurà moltes altres activitats, lligades a la música i pensades perquè les famílies en puguin gaudir amb les criatures: Tast d’instruments o Cantem i piquem en família són només dues de les que hi ha programades per als dos dies de festival.