L'AGENDA DEL CRIATURES
ARA BALEARS

Família, què podem fer?

Vols promocionar el teu esdeveniment a l’agenda del Criatures? agendacriatures@arabalears.cat, aquest és el correu per a les activitats dels més petits

Dissabte, 19 de novembre

‘Volen, volen’. És un espectacle de Mariantònia Oliver dedicat als més petits, als que no juguen, sinó que es prenen la vida com un joc. Una peça integrada per la dansa i el circ, que desenvolupa un llenguatge sense paraules, basat en la manipulació d’objectes i el moviment. Un joc coreogràfic càlid que es fon com un conte melòdic, un esclat d’imatges poètiques amb un sol objectiu: l’estímul de les emocions dels infants. Serà al saló parroquial del Port de Pollença (Miquel Capllonch, 4. Port de Pollença) a les 11 h i és gratuït.

‘El petit príncep’. És un conte universal, un viatge a través del temps i l’espai per parlar de l’amistat, el respecte, l’amor i la vida. Teatre, teresetes, ombres i projeccions que, a partir de la narració de l’aviador, despleguen el món màgic del Petit Príncep en una fantàstica adaptació de l’obra de Saint-Exupéry que recorda que “l’essencial és invisible als ulls”. Es podrà veure a l’auditori Sa Màniga (Cala Millor) a les 18 h. El preu és de 6 euros.

‘El llibre de les bèsties’. El llibre de les bèsties, de Ramon Llull, és una deliciosa novel·la en què l’univers dels animals projecta el món dels homes. En una trama ordida sobre episodis d’intriga i engany, l’autor esbossa una teoria del poder, just en el període en què l’organització de la societat bascula entre el feudalisme tradicional i les formes del poder reial, matisat lleument per les corts. En la dramatúrgia de Bernat Joan i Marí, serà una espècie de bruixa medieval qui a través de les seves particulars bèsties, de Ramon Llull i de la veu de l’Altíssim anirà desgranant la història. Aquesta representació teatral es podrà veure a Cas Serres, a Eivissa, a les 20.30 h i el preu de l’entrada és a partir de 5 euros.

‘Un monstruo viene a verme’. Després de la separació dels seus pares, Connor, un al·lot de 12 anys, haurà d’encarregar-se de dur les regnes de casa, ja que sa mare està malalta. El nin intentarà superar pors i fòbies amb l’ajuda d’un monstre. Tindrà lloc al Teatre de Capdepera a les 19 hores.

Contacontes. Activitat organitzada pels Salesians de Calós, oberta al públic en general i de caràcter gratuït. Serà al Teatre de Ciutadella (Calós) a les 12 h.

BarriDiades. Aquest programa el crea l’IME per fomentar la pràctica ludicoesportiva i els hàbits saludables entre infants i joves a les barriades de Palma. L’objectiu principal és combinar el bon esport amb la vida saludable, ja que fer esport és bo i sa. S’hi practiquen una gran varietat d’esports com bàdminton, atletisme, futvòlei, hoquei, futbol sala, tennis, cotxes amb pedals; per als més petits hi ha un circuit d’iniciació a la psicomotricitat, a més d’un circuit d’educació viària supervisat pels policies locals; i finalment també s’han adaptat tres esports per a les persones amb discapacitat: vòlei, goalball i bitlles. Les activitats es duen a terme cada dissabte de 10.30 a 13.30 h en un barri diferent de Palma. Aquest dissabte és el torn del Nou Llevant.

‘Amb un pam de nas’. Dins el cicle ‘Família! El dissabte va d’art’, junts, grans i petits, miraran, descobriran, ensumaran, riuran, coneixeran, compartiran, crearan, pensaran i gaudiran a partir de les múltiples possibilitats que ofereix l’art contemporani. El taller d’aquesta setmana és Amb un pam de nas : fan olor les obres d’art? ‘Ensumaran’ què s’amaga darrere de les peces de l’exposició Reproductibilitat 2.2. Col·lecció olorVISUAL. L’activitat es du a terme al museu Es Baluard de Palma a les 11 h i va dirigida a famílies amb infants de 3 a 5 anys.

Crea amb Fischer Tip. El taller de Fischer Tip és ideal per als més petits i també per als més grans. El Fischer Tip són unes petites peces fetes de colors de fècula de patata que s’enganxen entre si quan són banyades. Es poden tallar, modelar, premsar i formar. Tindrà lloc a Abacus Palma a les 12 h. El taller és gratuït i recomanat per a nins a partir de tres anys.

Diumenge, 20 de novembre

‘El meu petit univers’. Conte pedagògic en el qual s’explica la història de l’Univers a través d’una narració dinamitzada i combinada amb acompanyament musical en directe. Serà a l’Auditori de Porreres a les 12 h.

‘Alicia a través del espejo’. Pel·lícula que s’ambienta en una festa a la casa de Lord Ascott, en què Alicia es troba amb Ábsolem, que ara és una papallona monarca blava i que ajuda Alicia a tornar al fantàstic món d’Infratirra, on troba els seus amics. Es projectarà al Cine Club de Santanyí a les 18 h.

‘Ice Age: el gran cataclismo’. Film d’animació infantil en què l’obsessiva recerca d’aglans per part d’Scrat acaba provocant un accident: que un asteroide es dirigeixi a la Terra. Sid, Manny, Diego i la resta intentaran impedir-ho. Es podrà veure a l’Auditori de Ferreries a les 17.30 h. L’entrada val 4 euros.

‘Un monstruo viene a verme’. Després de la separació dels seus pares, Connor, un al·lot de 12 anys, haurà d’encarregar-se de dur les regnes de casa, ja que sa mare està malalta. El nin intentarà superar pors i fòbies amb l’ajuda d’un monstre. Tindrà lloc al teatre de Capdepera a les 19 hores.

La metal·lúrgia: joies ornaments. Taller dirigit a infants de 4 anys, en el qual els nins i nines, a través de l’arqueologia i l’experimentació, podran descobrir les diferents etapes de la història de les Illes Balears. Aquesta activitat en concret està basada en el coneixement i l’experiència de conèixer i tocar joies i ornaments que s’utilitzaven a la prehistòria. Serà al Deià Arqueological Museum a les 11 hores. El preu és de 5 euros amb la visita al museu inclosa.

Dilluns, 21 de novembre

‘Alicia en el país de las maravillas’. Història de màgia i fantasia en la qual la jove Alicia se submergeix en el sorprenent País de les Meravelles i coneix extraordinaris personatges. La cinta serà projectada al Centre Cultural Can Roig de Moscari a les 17.30 h.

Dimecres, 23 de novembre

Taller de plastilina. Taller a càrrec de Baobab i va dirigit a nins de 4 anys. Els infants faran el peix irisat en plastilina. Serà a la biblioteca de Montuïri a les 18 h.

Dijous, 24 de novembre

Taller de plastilina. La biblioteca Miquel dels Sants Oliver de Campanet aculll a les 18 h un taller de plastilina per als més petits del poble.

‘Les aventures de Gepeto i Pinotxo’. Contacontes amb La Fornal d’Espectacles. És un espectacle multidisciplinari de titelles, ombres, actors adreçat a infants de 3 a 7 anys. Es durà a terme al Centre Cultural de Jesús a les 17.30 h.

Taller olfactiu, l’Índia a cegues. S’hi desenvoluparà el sentit de l’olfacte amb un activitat mística i sorprenent. El taller olfactiu consistirà a fer la ruta de les espècies índies a través de l’olfacte i amb els ulls embenats. Serà al B the Travel Brand de Palma a les 19 h.

Divendres, 25 de novembre

‘El vent’. Contacontes i taller sobre el vent amb Magadalena Lozano a la Biblioteca de Biniamar. Biniamar a les 17 h.

‘El bosc màgic’. Myotragus arriba al Centre Cultural Can Roig de Moscari a les 17.30 h. Miquelet Aventurer i Eulàlia Temerària cercaran un tresor molt valuós. Durant la seva recerca, es trobaran amb personatges tan peculiars com el senyor Bover, el senyor Mussol i n’Eriçoneta.

‘Les aventures de Gepeto i Pinotxo’. Contacontes amb La Fornal d’Espectacles. És un espectacle multidisciplinari de titelles, ombres, actors adreçat a infants de 3 a 7 anys. Serà a la biblioteca de Santa Eulària a les 17 h.

Contacontes. Contes de bruixa i bruixots amb Bàrbara Dalià. Serà a la biblioteca Sant Domingo d’Inca a les 18 h.