Criatures 01/06/2013

Si fan esport, què han de menjar?

Alguns consells bàsics

1 min

Segons Saioa Segura, dietista i nutricionista del departament de nutrició del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, col·laboradora del VII Informe Faros, de l'Hospital Sant Joan de Déu, dedicat a l'activitat física, hi ha algunes indicacions que cal seguir quan parlem de quina és la millor alimentació per a les criatures que fan esport, per exemple, a l'època d'estiu.

Repartir els àpats

Cal fer cinc àpats durant el dia: esmorzar, refrigeri de mig matí, dinar, berenar i sopar. Sobretot l'esmorzar i el berenar són molt importants perquè són el complement d'energia per rendir esportivament. L'esmorzar, juntament amb el refrigeri de mig matí, ha d'aportar el 30% del total de les necessitats nutritives, i el berenar un 15%. Al quadre superior hi ha exemples per planificar uns esmorzars i berenars complets i saludables.

Bona hidratació

Cal hidratar-se correctament abans i després de fer l'activitat esportiva per prevenir la deshidratació i el cop de calor. Cal tenir en compte que el cos d'una criatura està format per aigua en un 80%, mentre que el d'un adult en un 65%.

stats