Educació

La paròdia (feta per un institut d'Arenys de Munt) que respon a la campanya d'avançament del curs d'Educació

El vídeo defensa que tornar abans a l'escola no serveix de res

2 min

Les escoles ja han mogut fitxa i han començat a respondre, en format paròdia, a la campanya d'avançament del curs escolar que llançava aquesta setmana el departament d'Educació i on confirmava que les classes començaran el 5 de setembre en lloc del 12. La campanya de la Generalitat, formada per tres vídeos curts, va generar moltes crítiques sobretot per la música que utilitzava, un fragment del Rèquiem de Mozart. En concret, era una part del Dies irae, els Dies d’ira de la missa de difunts que bàsicament descriu el judici final.

El cor canta, en llatí: "Dies irae, dies illa / solvet saeclum in favilla, / teste David cum Sibylla. / Quantus tremor est futurus / quando iudex est venturus / cuncta stricte discussurus!" Traduït vol dir: "Un dia d'ira serà el dia / en què el món serà reduït a cendra, / tal com anunciaren David i la Sibil·la. / Quin espant no es produirà, / quan el jutge vindrà / a aclarir-ho tot estrictament".

S'ha de recordar que precisament l'anunci d'avançament de classes va ser el detonant que el sector educatiu convoqués les vagues del març passat.

La resposta de les escoles ja corre per les xarxes. Una de les que ha generat més ressò és la que ha penjat el professor Jesús Díaz que treballa a l'institut Domènec Perramon d'Arenys de Munt i que ha gravat amb els seus companys de feina (veure vídeo). No només parodien tot el text del vídeo de la Generalitat, sinó que a més utilitzen la mateixa música de Mozart. Es titula "#avancemlatornada i això NO resol RES" i està protagonitzat pels mateixos professors. "Avançar el primer dia de classe és una mesura que no serveix per a res", assegura la veu en off, i després es pot veure un reguitzell de reclamacions del professorat com reduir ràtios a les aules, millorar els recursos dels centres o estabilitzar plantilles. Finalment, la paròdia acaba amb el lema "Fem-ho REALMENT bé".

Polèmica pel vídeo d'Educació que celebra l'avançament escolar amb el rèquiem de Mozart
stats