A.F.

Un de cada dos pares catalans considera que el seu fill no té un bon nivell d’anglès

Només el 5,6% dels pares catalans estan totalment satisfets amb el nivell d'anglès dels seus fills 

Quin nivell d'anglès tenen els nens catalans? / FOTO: TJERK VAN DER MEULEN Zoom

Escoltar els fills cantant una cançó en anglès o fer un viatge familiar a l'estranger amb els nens durant les vacances són dues situacions que donen pistes a pares i mares sobre el nivell d'anglès dels infants. Però, ¿quina percepció tenen els progenitors del domini de l'anglès que tenen els infants i adolescents de casa?

Per al 50,4% dels catalans, els seus fills no tenen un bon nivell d'anglès, segons conclou un estudi recent realitzat per Kids&Us, acadèmia d'anglès per a nens d'entre 1 i 18 anys. Hi han participat 3.400 progenitors. Una variable que cal destacar és que els pares catalans són exigents. Així ho demostra el seu grau de satisfacció del nivell d'anglès dels seus fills, ja que tan sols un 5,6% dels enquestats n'està totalment satisfet, i un 54,2% també n'està, però considera que han de millorar. Davant d'aquesta realitat cal preguntar-se quins són els factors que impedeixen als joves d'assolir nivells superiors.

El 33,6% dels pares catalans enquestats assenyala la manca de temps com a primer impediment perquè els seus fills destinin més hores a l'estudi, seguit de l'elevat nombre d'activitats extraescolars (23,3%) i la falta de constància (17,7%), bàsica en l'aprenentatge d'un idioma. 

Hi ha un consens pràcticament unànime entre els pares catalans a l'hora de considerar prioritari que els seus fills estudiïn anglès (95,3%). Les raons per les quals els pares volen que els seus fills assoleixin un bon nivell són diverses, però en primer lloc i per davant de la resta destaca la millora de les perspectives laborals (60%), seguida de l'enriquiment cultural (15%) i de la consecució d'un expedient acadèmic competitiu (12,1).

60%

dels enquestats volen que els seus fills tinguin un bon domini de l’anglès per motius laborals

Malgrat aquestes xifres, els pares catalans no perden l'esperança. Segons l'estudi, el 81,5% dels enquestats a Catalunya estan convençuts que tard o d'hora els seus fills aconseguiran un bon domini de l'anglès. Pel que fa a la comparativa entre el nivell d'anglès de pares i fills, el 76,6% d'adults tenen clar que els joves els superaran en el domini de l'idioma, mentre que un 18,7% considera que serà igual i tan sols un 4,7% creu que els seus fills no tindran tan bon nivell com ells.