Criatures 03/11/2017

Nova edició del programa Art i Escola

A.f.
2 min
Nova edició del programa 'Art i escola'

El programa Art i Escola, referent en l'ensenyament de les arts contemporànies als centres educatius, es posa en marxa amb una nova edició dedicada al tabú. La iniciativa arriba al seu setè any de funcionament plenament consolidada i amb una adhesió que supera la trentena de centres d'educació infantil, primària i secundària de les comarques d'Osona, Bages, Solsonès, Ripollès, Vallès Oriental i, per primer cop, Barcelonès.

Els centres educatius comptaran amb uns mesos per confeccionar les seves propostes artístiques entorn del tabú, un tema que "pot donar molt de si", afirmen des d'ACVic. "Poden sortir projectes lligats a la por, als desitjos i conceptes com la mort, l'anorèxia i la bulímia, la religió i les addiccions, però també a aspectes mediambientals com la gestió dels recursos", afegeixen.

El nombre de centres educatius adherits al programa s'ha incrementat els últims anys; també ho ha fet el d'alumnes, que l'any passat ja va ser de prop de 3.000, una xifra que aquesta edició, amb 32 centres participants i 35 projectes, se superarà, ja que s'ha fet evident que "cada vegada hi ha més centres que participen amb tots els cursos a treballar de forma més global”, apunten a ACVic. Els centres participants estan ubicats a les localitats de Vic, Manlleu, Torelló, Tona, Taradell, Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Muntanyola, Viladrau, Rupit i Prats de Lluçanès (Osona); Lliçà de Munt (Vallès Oriental); Ripoll (Ripollès); Solsona (Solsonès); Avinyó i Manresa (Bages), i aquest any, per primera vegada, també a Barcelona.

Per segon any consecutiu, Art i Escola també es durà a terme a Granollers sota l'organització de l'Associació Cultural de Granollers i amb quatre escoles inscrites d’'Educació Primària. A més, també hi participarà un institut de les Franqueses del Vallès. En total, cinc centres, dos més que la vegada anterior.

stats