Escola 06/05/2022

A l'escola, en bicicleta

En una activitat promoguda per l’AMB, i amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena­­, les famílies s’organitzen per establir rutes cap als centres educatius segures per a la bicicleta

2 min
Infants de diferents edats al bicibús de l'Eixample

L’AMB ha posat en marxa, per segon any consecutiu, la iniciativa Bicibús. Entre els mesos d’abril i maig té lloc aquest projecte de mobilitat escolar neta i sostenible als entorns de centres educatius de la metròpolis. Es tracta d’un projecte que fa temps que es duu a terme als Països Baixos i en altres localitats i que pretén que nens i nenes facin el trajecte cap a l’escola en bicicleta, en grup i de manera segura.

Amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, l’AMB ofereix a les famílies i als centres educatius de tres municipis metropolitans els recursos necessaris per a la posada en funcionament del Bicibús. Aquesta modalitat de transport escolar està organitzada i coordinada per les mateixes famílies, amb els infants com a principals protagonistes. Té com a objectiu la promoció del canvi cap a la mobilitat activa i sostenible, però també porta implícita l’adquisició de noves habilitats per l’autonomia personal de l’alumnat, així com l’aprenentatge de valors fonamentals com la cooperació, el respecte i la col·laboració.

Tot aquest esforç té recompenses. En primer lloc, l’activitat física repercuteix de manera positiva en la salut dels infants. En segon lloc, després de pedalar en el Bicibús, les nenes i els nens arriben a l’escola més atents i estimulats.

Els centres en què aquest any s’impulsa aquesta posada en marxa són l’escola Elvira Cuiàs al municipi de Montcada i Reixac, les escoles Mediterrània i Miquel Martí i Pol de Viladecans, i les escoles Pere Vila, Cervantes, Baixeres i Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Avui, 6 de maig, s'ha fet el primer recorregut acompanyat a Barcelona

El suport de l’AMB per la posada en marxa del Bicibús ofereix a les famílies i les escoles diversos recursos:

  • Formacions i xerrades per a la conducció segura en bicicleta al llarg de la ruta.
  • Suport logístic i recollida de dades a través d’una aplicació mòbil per fer més àgil la gestió del Bicibús que permet organitzar la participació de les persones de manera fàcil, còmoda i segura.
  • Acompanyament al llarg de la ruta durant la posada en marxa del Bicibús.

L’objectiu és que, a partir d’aquestes jornades d’acompanyament, les escoles participants puguin continuar el projecte de forma autònoma i, a més, animar altres comunitats educatives de la metròpolis perquè incorporin el Bicibús com una modalitat de transport saludable, sostenible i segura als seus centres educatius.

stats