Criatures 29/01/2021

Acompanyar estudiants, també online

Es busquen voluntaris per acompanyar estudiants de primària i ESO

2 min
Pau Puig, voluntari del PAE a Vilanova i la Geltrú.

La Fundació Catalunya La Pedrera té en marxa un servei d’acompanyament educatiu a distància dirigit a estudiants de primària i ESO de Barcelona que, per les mesures restrictives a causa del covid-19, no poden anar presencialment als espais socials on es porta a terme el Programa d’Acompanyament Educatiu (PAE) que porta 8 anys en funcionament als espais socials que la Fundació gestiona arreu del territori i que ha ajudat més de 6.200 infants i joves a assolir l’èxit acadèmic i personal.

Com sempre, i més en temps de pandèmia, la tasca dels voluntaris és primordial per dur a terme el programa i als barris de Barcelona Sants i Prosperitat cal incorporar-ne de nous, que començarien la seva feina a distància, a través del servei online, i podrien seguir de manera presencial quan la situació permeti tornar-lo a fer als espais socials. Es tracta de persones amb interès i motivació que s’integren en l’equip i s’encarreguen d’acompanyar un petit grup d'infants o adolescents. Es reforcen especialment les competències bàsiques (segons els coneixements de cada persona), es resolen dubtes i es facilita l’aprenentatge d’hàbits d’estudi i a adquirir més autonomia. Si esteu interessats a fer aquest voluntariat podeu visitar aquest enllaç.

Els voluntaris sempre estan acompanyats i reben el suport i orientació de l’equip educatiu; a més, se’ls dona la possibilitat de fer la connexió des de casa seva o des de l'espai social.

El PAE online neix a partir del context actual i de les noves necessitats i dona continuïtat a la filosofia del programa PAE: promoure l’èxit educatiu d’infants i adolescents estimulant les seves habilitats emocionals i creatives. Habilitats i competències que promouen la seva autonomia i que els preparen per al seu futur com a adults.

stats