Escola 17/01/2022

20 anys de l’escola integrada de l'Institut del Teatre

El Conservatori Professional de Dansa va ser el primer centre de l’Estat a implantar aquests estudis integrats el curs 2000-2001

2 min
L'Institut permet combinar els estudis de l'ESO i el Batxillerat amb els de dansa

El Conservatori Professional de Dansa (CPD) commemora aquest 2022 el vintè aniversari de la posada en marxa de l’escola integrada que permet als estudiants cursar els sis cursos del grau professional de dansa junt amb l’ESO i el batxillerat. De fet, el CPD va ser el primer centre de l’Estat a implantar aquests estudis integrats el curs 2000-2001, en l’actual seu que té a l’Institut del Teatre a Barcelona.

En una primera fase, l’alumnat del CPD podia cursar de manera integrada només els cursos de 1r a 4t d’ESO, però des del curs 2017-2018 es va incorporar també la possibilitat de cursar el batxillerat artístic. Així, de dilluns a divendres, als matins, l’alumnat assisteix a les classes dels estudis generals obligatoris d’ESO o bé als cursos de l’etapa postobligatòria de batxillerat, i a les tardes, cursa el grau professional de dansa en qualsevol de les especialitats que s’imparteixen (dansa clàssica, contemporània i espanyola).

Des d’aquest mes de gener i fins a final de curs, el CPD commemorarà el vintè aniversari amb diferents activitats de caràcter intern i extern que s'aniran comunicant oportunament.

Un gran salt qualitatiu

L’escola integrada va representar un canvi molt important en la formació dels futurs ballarins i ballarines que s’ha mantingut i potenciat cada cop més des d’aleshores. El principal avantatge per als alumnes és el fet de disposar d’una tutoria compartida entre el docent responsable de les matèries de dansa i el responsable dels estudis d’ESO i batxillerat, que beneficia l’alumnat en la distribució de les càrregues lectives i artístiques. També gràcies a l’escola integrada es fomenta el treball transversal a través de projectes i assignatures relacionades amb la dansa i les arts escèniques en general. A més, els estudis integrats en un mateix centre permeten un millor aprofitament del temps i garanteixen la màxima interrelació entre el grup d’estudiants i l’equip docent acadèmic i artístic.

Al marge del CPD, a l’Institut del Teatre també s’ofereixen estudis superiors de dansa en les especialitats de coreografia i interpretació i pedagogia de la dansa, formacions de quatre anys acadèmics que s’imparteixen al Conservatori Superior de Dansa (CSD).

stats