Criatures 05/04/2014

Pel sedàs dels guionistes

2 min

Alguns guionistes i escriptors ajuden a normalitzar situacions i d’altres deixen volar la imaginació per crear experiències increïbles.

‘Ravioli’, 1984. 13 capítols. Sèrie infantil alemanya emesa a TV3 l’estiu del 1987. Els pares de la família Düwel se’n van de vacances (el pare ha guanyat un creuer pel mar Bàltic) i deixen els quatre fills sols a casa amb prou diners per passar la seva absència. Els nois decideixen comprar raviolis per gastar poc en menjar i invertir la resta en coses que els agraden.

‘Peppa Pig’, 2004-2012. 4 temporades. Sèrie d’animació infantil anglesa. Explica les històries de la porqueta Peppa, que viu amb el seu germà George i els seus pares. Mummy Pig’s birthday. Capítol 21 de la primera temporada. El Daddy Pig, la Peppa i el George tenen un munt de sorpreses per celebrar l’aniversari de la Mummy Pig. La cirereta és el vestit de festa i les entrades que li regalen. La Peppa i el George es queden a casa amb els avis mentre els pares se’n van al teatre.

‘Modern family’, 2009-2014. 5 temporades. Sèrie còmica dels Estats Units. Mostra la vida de tres nuclis familiars que són família i responen a models diferents. Suddenly, last summer. Capítol 1 de la cinquena temporada. La Claire i el Phil fan tot el possible, manipulacions incloses, per aconseguir que coincideixin les vacances (campaments i similars) dels seus fills fora de casa i ells puguin estar sols.

‘La Laura es queda amb la cangur’, Liesbet Slegers, Baula, 2005. Els pares de la Laura sopen fora de casa amb els oncles, i la Laura es queda amb la cangur.

stats