Criatures 19/04/2014

Un oasi per a ocells i plantes

1 min

Més d’una cinquantena de persones van participar el 22 de març en la plantació i acordonament de la barra de sorra de la desembocadura del riu Besòs, una activitat organitzada per l’AMB i el Museu de Ciències Naturals -en col·laboració amb el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs i l’Ajuntament de Sant Adrià- per treballar per la millora ecològica d’aquest espai natural, fluvial i marí tan proper.

“La protecció de la barra de sorra permetrà potenciar el creixement d’espècies vegetals dunars com el rave de mar, la barrella i el borró. Alhora facilitarà la nidificació d’espècies d’ocells, com el corriol petit, i servirà de punt d’aturada a gavines, limícoles, corbs marins o martinets durant les seves migracions”, explica Daniel Palacios.

Per informar la ciutadania de l’acció feta, s’ha instal·lat un plafó informatiu a l’espigó de la platja, on s’explica la importància de preservar la desembocadura. Durant la primavera es portarà a terme una campanya de sensibilització i monitoratge.

www.amb.cat

stats