Estiu
Criatures 16/05/2023

Mariona Escoda i Edu Esteve, fitxatges estrella del Campus Musical de l’ARA i Fundesplai

Compondre una cançó i fer-ne un videoclip serà el repte d'aquest any del Campus de Periodisme de l'ARA i Fundesplai

ARA
3 min
Mariona Escoda i Edu Esteve

BarcelonaEls cantants Mariona Escoda i Edu Esteve seran els mestres de cerimònies del nou Campus de Periodisme i Música que organitzen conjuntament l'ARA i Fundesplai. L'objectiu final és que els participants componguin (i els més atrevits cantin) una cançó de temàtica social. 

Per preparar-la, comptaran amb l’experiència d’aquests dos artistes de primera fila, que els serviran d'inspiració per elaborar la composició, de la qual també es preveu que rodin el videoclip. Alhora aprendran aspectes bàsics per entrevistar músics i entendran la importància de les xarxes socials tant en el sector periodístic com en el musical. 

Fomentar l'esperit crític

Fidel al seu ADN, el campus també vol ensenyar les nocions bàsiques del periodisme i com s'elabora la informació en els seus diferents formats, per entendre la importància de tenir mitjans de comunicació de qualitat, que formin i informin, i de ser ciutadans amb esperit crític. Per aconseguir-ho comptarà amb la participació de diversos periodistes de l’ARA, tant de web i televisió com de continguts, encapçalats per la subdirectora Carla Turró. També es preveuen visites al Palau de la Música Catalana i a la redacció de l'ARA, que aquest any ha estrenat nova seu al Raval, al cor de Barcelona.

Es faran dos campus per a joves d'11 anys (que hagin cursat 6è de primària) a 16 anys: el primer se celebrarà del 26 de juny a l'1 de juliol i el segon del 3 al 8 de juliol. Els ja consolidats tallers periodístics es combinaran amb uns altres de musicals de la mà del grup Xiula, format pels músics Jan Garrido, Rikki Arjuna, Adrià Heredia i Marc Soto.

El Campus de Periodisme es farà a la seu central de Fundesplai, situada al Prat de Llobregat, un complex que inclou un alberg, aules, un auditori per a 300 persones, cafeteria i restaurant, piscina i un ampli espai de jardí integrat en l’entorn. Després dels tallers periodístics i musicals del matí, els assistents –que passen la nit al mateix centre– participaran en activitats lúdiques i esportives organitzades pels monitors de Fundesplai, com ara caiac, vela, surf i bicicletades pel delta del Llobregat, entre moltes altres propostes.

Mariona Escoda, a la primera setmana del campus

Cantant, compositora i intèrpret, Mariona Escoda ja té dos discos (Tal com havia de ser i D’una altra manera) amb els quals ha guanyat el reconeixement de públic i crítica (Premi Enderrock 2023) i s’està consolidant com una veu fonamental dins el panorama musical català. A les seves composicions conflueixen melodies pop i folk, amb un important treball vocal i, fins i tot, pinzellades de rock. Unes cançons que transmeten el moment emocional de l’autora i que la fan connectar amb l’audiència de manera molt intensa i directa, especialment entre els més joves.

Edu Esteve, a la segona setmana del campus

Amb el nou disc Ara o mai acabat d’estrenar, el cantant Edu Esteve continua impulsant la seva carrera a través del pop, l’electrònica i els ritmes més festius (s'hi nota la col·laboració d’Adrià Salas de La Pegatina) s’uneixen en cançons que conviden a ballar i riure. Ara o mai complementa el primer treball titulat Fènix (2021), unes composicions que ja està presentant en directe a la seva gira.

A la segona setmana del campus Canta Victòria! (del 3 al 8 de juliol) els joves podran conèixer l’Edu Esteve, les seves motivacions per compondre i els seus projectes de futur amb una entrevista.

stats