16/04/2016

L’home pop

És dissabte. Som a fora per feina i el nen s’ha quedat amb els tiets a Tarragona. Com que no estem acostumats a estar sols sense el nostre marrec, a quarts de nou del vespre ja ens comença a venir gana, però ens aguantem les ganes fent un passeig i un vinet en una terrassa plena de vida, fum i rialles. Quan tornem al carrer tenim al cap anar a un japonès i regalar-nos un àpat ple de sashimis variats, d’aquells que t’omplen el paladar de gust de mar i no t’enfarfeguen ni et fan sentir tip com un bacó i amb ganes de demanar bicarbonat de postres. Tenim sort perquè trobem taula a la primera i a sobre el cambrer és d’aquells joves hiperactius que porten escrit a la cara que és cap de setmana i té encara tota la nit.

Sortint del restaurant, amb aquella eufòria tan dolça que et dóna el fet d’haver sopat de nassos i també l’ampolla de vi que ens hem trincat sense presses entre els dos, decidim anar a fer una copa abans d’anar a l’hotel i descansar uns peus que ens fan xup-xup de tant caminar. Després de tombar una mica i descartar un d’aquests locals on has de demanar permís per entrar a un home armari que et mira amb cara de perdonar-te la vida, triem un pub casolà i valent amb música en directe. Entrem i ens trobem una escena familiar però prou llunyana per veure-la amb uns ulls nous. Davant un guitarrista i una cantant plens d’energia, una dotzena de dones ballen d’aquella manera que m’agrada a mi. Ballen sense coreografies, senzillament deixant-se portar per la música de manera instintiva i lúdica. És una imatge fascinant. I llavors del no-res arriba el convidat no invitat: l’home pop. S’acosta a la pista amb un sol objectiu: pescar alguna cosa. Balla, sí, però cada moviment és calculat, no para d’acostar-se a cadascuna de les dones mirant d’aconseguir una refregada. És com un llop xaruc i patètic. I no tant pel seu objectiu purament carnal, sinó per la matusseria amb què ho busca, la contumàcia dels seus intents que contrasta amb les cares de fàstic que provoquen.

Cargando
No hay anuncios

La dona i jo ens mirem i decidim fotre el camp. De sobte, hem revisitat tantes i tantes nits de festa suportant aquest tipus de llimacs a altes hores. Són aquests virus encegats que espanten de la pista la gent que únicament vol ballar i deixar-se gronxar per la música. Són, en definitiva, tot allò que mai vull que sigui el meu fill.