Criatures 19/04/2014

L’excusa perfecta per a un gran cap de setmana

Un gran cartell per als 25 anys de La Mostra d’Igualada

Laura Pinyol
2 min

Si sou una família amb criatures que busqueu excuses per fer plans alternatius a la rutina habitual, del 24 al 27 d’abril teniu l’ocasió perfecta: Igualada es converteix en la capital catalana de les arts escèniques per a tots els públics. La Fira de Teatre Infantil i Juvenil, que aquest any celebra les vint-i-cinc edicions, presenta els espectacles de 48 companyies i 6 narradors, que sotmetran les seves propostes al gust de professionals del sector, programadors i públic general. Cal destacar que dels 48 espectacles que s’hi podran veure, dotze són estrenes.

Als carrers de la ciutat

El centre d’Igualada, una gran illa de vianants, és el marc on se situen els espais que acullen les representacions, que combinen els recintes tancats -de pagament- i els emplaçaments a l’aire lliure -de franc-. Però també hi ha la possibilitat que els muntatges teatrals us vinguin a trobar, amb alguns dels espectacles itinerants que recorren els carrers del centre. Aquest any, com a novetat, s’obre com a escenari l’antiga fàbrica Igualadina Cotonera, una factoria tèxtil que data de l’any 1841 i que està en plena recuperació i rehabilitació.

Per a tots els públics

La fira posa en contacte, sobretot, professionals de les arts escèniques amb programadors i és una avantsala dels espectacles que, probablement, es podran veure repartits pel país en els pròxims dotze mesos. La Mostra té, doncs, un clar accent professional de punt d’intercanvi entre els màxims responsables del sector, però no perd el vessant de contacte amb el públic. És per això que Òscar Balcells, director executiu de la fira, en destaca “l’equilibri” i fa una crida perquè “les famílies que vulguin conèixer els millors espectacles” hi assisteixin “en un entorn amable que permet anar d’un punt a l’altre en una passejada d’escassos cinc minuts”. Les propostes són molt variades i, si consulteu la programació, segur que l’oferta us atraparà.

Els pares, al teatre

Si bé és cert que la fira va néixer per la necessitat d’un mercat de compravenda del sector, el 25è aniversari denota la consolidació del projecte i la comunió amb el públic familiar. En les últimes edicions Igualada ha reunit més de 26.000 espectadors en un esdeveniment que la ciutat ja sent “molt propi” i que la converteix “en un gran parc temàtic de teatre familiar”, segons explica el seu director artístic, Òscar Rodríguez.

Una de les claus de l’èxit és “l’aposta decidida per la qualitat artística” de les propostes, amb les quals volen “descobrir treballs arriscats i innovadors que marquin tendència”, explica.

La Mostra està organitzada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Igualada, i compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya - La Pedrera. Però és, de fet, la ciutat sencera qui es bolca en aquests dies de fira. En són una prova les activitats complementàries que s’organitzen, com la Mostra d’Artesania, el Concurs d’Aparadors i també la Mostra d’Escoles d’Arts Escèniques i Musicals d’Igualada. A més a més, coincidint amb La Mostra, també se celebrarà el 19è aniversari de la colla castellera Moixiganguers d’Igualada i l’exposició Contes infantils de la fuerra, entre d’altres. ¿No en teniu prou?

stats