Criatures 19/07/2016

L’AECC-Catalunya s’emporta de colònies els germans de nens amb càncer

L’objectiu dels campaments és que aquests petits “oblidats” puguin establir relacions amb companys que viuen situacions similars a casa

Aure Farran
1 min
L’AECC-Catalunya s’emporta de colònies als germans de nens amb càncer

Un total de 35 nens d’entre 7 i 17 anys gaudeixen aquesta setmana d’uns dies de colònies de la mà de l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona. I tots tenen una cosa en comú: tenen un germà o germana que pateix un càncer.

Es tracta de la XII Edició d’aquests campaments, que l’associació ofereix gratuïtament i que aquest any tenen lloc a la casa de colònies Castell de Fluvià, a Sant Esteve de Palautordera, en ple Parc Natural del Montseny.

Segons la psicooncòloga i coordinadora de l'Àrea de Programes i Serveis de l’AECCCatalunya contra el Càncer de Barcelona, Teresa López-Fando, “és molt beneficiós per a aquests nens gaudir d’uns dies a la natura i compartir jocs i activitats amb altres companys que estan vivint situacions semblants”. A més, afegeix que “quan en una casa un nen pateix un càncer, és normal que tota la família s'hi bolqui i, de vegades, els germans són els grans oblidats. Per això és important oferir-los les eines necessàries que els permetin expressar les seves emocions i afrontar aquesta situació”.

Durant les colònies es faran activitats terapèutiques en forma de tallers psicoeducatius, però també activitats lúdiques com gimcanes, excursions, manualitats i jocs de nit, piscina o tallers relacionats amb els animals, entre altres.

stats