Promoció
Criatures 27/12/2021

L’ARA ofereix un divertit llibre infantil sobre el tió

‘Guia de tions de Catalunya’ es pot aconseguir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona del 4 al 24 de desembre

1 min
Portada del llibre 'Guia de tions de Catalunya'

"«L’escanyatis» és el tió més prim que hi ha. Sembla impossible que de dins del seu tronc en pugui sortir alguna cosa més gran que una moneda de xocolata. Solem trobar-lo en zones baixes en boscos propers a camps d’ametllers i d’oliveres. La seva forma de tronc més aviat prim l’ajuda a camuflar-se entre les branques d’algun d’aquests arbres. S’ha d’anar amb compte: és tan prim que en alguna casa on ha anat a passar el Nadal han confós el tió «escanyatis» mateix amb el bastó de fer-lo cagar”. Aquest és un dels fragments de la Guia de tions de Catalunya. És un llibre de gran format, escrit per Ton Lloret Ortínez, en què les il·lustracions, realitzades per Martí Carrancho Rico, tenen un gran protagonisme.

L’humor és un element troncal a Guia de tions de Catalunya. El llibre explica que dos científics estrangers es dediquen des de fa un grapat d’anys a investigar en cos i ànima tot allò relacionat amb el tió, i n’han classificat diferents subespècies a partir de les seves característiques i de les seves zones d’hàbitat. A més de l’esmentat «escanyatis», els altres tions són el «socus simplus», el «socus cilindricus», el «barretinae», el «potallargus», el «butanus», el «geparutus» i el «tionot».  

Publicat per Cossetània, Guia de tions de Catalunya es pot obtenir per 12,50 € als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona i en aquest enllaç del 4 al 24 de desembre. 

stats