DESCOBREIX EL MONTSERRAT MÉS NATURAL
Criatures 19/08/2020

Turisme de proximitat en família a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya

Olga Vallejo
4 min
Senderisme en família-Pixion-05172.jpg

Viu en família una experiència en plena natura i gaudeix de vistes úniques al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, el més característic del país per la seva formació geològica. A menys d’una hora de Barcelona pots redescobrir aquest símbol de Catalunya, arribant-hi amb transport públic, l’opció més sostenible, econòmica i verda. Tota una experiència que permet despreocupar-te del cotxe i gaudir també del trajecte, sortint des de plaça d’Espanya i arribant fins al bell mig del recinte del Santuari, amb el bitllet combinat de Tren + Cremallera, que t’ofereix diverses possibilitats.

Cremallera Montserrat

Comences deixant enrere el paisatge més urbà de Barcelona i mica en mica t’endinses a la natura. També s’hi pot arribar des de l’estació de Monistrol Vila, on es deixa el cotxe al pàrquing gratuït i on s’agafa el Cremallera. Una aventura perquè les criatures contemplin amb calma aquest paratge natural incomparable, amb les característiques formacions de granit i pics arrodonits, coneguts com “les agulles”. Més enllà de la bellesa de l’entorn, on gaudir dels seus paratges i la història de Catalunya, hi ha experiències per a tots els públics, des d’activitats d’aventura fins a ofertes lúdiques que omplen la zona de Montserrat.

_MG_4154_Mireia - img Cedida Sarsa.JPG

També podeu accedir a la muntanya màgica a través de l'Aeri de Montserrat, molt més que un telefèric. Una experiència única per gaudir del paisatge a vista d'ocell.

El funicular de Sant Joan, una manera sostenible d'arribar a Montserrat

Molt per visitar i per viure

Si hi aneu amb el tren Cremallera, que inicia la ruta a Monistrol de Montserrat i té tres estacions, sapigueu que recorre més de 5 quilòmetres en 15 minuts, superant un desnivell de 600 metres, apreciant les espectaculars vistes de la muntanya i els seus voltants gràcies als vidres panoràmics.

Exterior Santuari-material propi-5803.JPG

Amb el Funicular de Sant Joan es pot observar el Monestir a vista d’ocell des de 1.000 metres d’altitud amb una panoràmica excel·lent amb la comarca de l’Anoia als peus. Aquest estiu tant el Cremallera com el Funicular adapten els seus horaris –la freqüència habitual és de 20 minuts–, per oferir el servei a l'usuari de forma segura.

NOU FUNICULAR ST.JOAN 014.jpg

A l’abadia benedictina del Monestir de Montserrat es pot visitar el Santuari, a la basílica hi veiem “La Moreneta”, talla romànica de la Mare de Déu de Montserrat i patrona de Catalunya.

basilica - img Cedida Sarsa.jpg

També es pot escoltar l’Escolania, un dels cors de nois cantaires més antic d’Europa, que participen en les celebracions litúrgiques i la pregària comunitària que es fa a la basílica; visitar la biblioteca de Montserrat, valuosa pel seu fons bibliogràfic, o recórrer l’entorn del santuari contemplant el museu a l’aire lliure amb un patrimoni artístic, històric i natural ben ric. Aquí hi trobareu tota la informació de les activitats i reserves.

ESCOLANIA_019 - img Cedida Sarsa.jpg

A més del Santuari, centre de culte i punt referencial pel pelegrinatge, hi ha parades obligatòries com l’Espai Audiovisual, en un recorregut virtual per descobrir l’interior del monestir benedictí, o el Museu, creat per Josep Puig i Cadafalch el 1929, amb exposicions itinerants i sis col·leccions permanents amb més de 1.300 obres, sent una de les col·leccions més importants del món de pintura modernista.

IMG_0514 Cedida Sarsa.jpg

Una altra recomanació és practicar senderisme als diversos itineraris i rutes de durades diferents per fer a peu i combinats amb els funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova, o passejar pels camins que envolten aquest massís únic, és una oportunitat perquè grans i petits aprofitin la seva rica biodiversitat mediterrània, amb espècies com la cabra salvatge, l'escurçó ibèric, el ballester o més infreqüentment l’àguila cuabarrada. Aprofitar per respirar natura i descobrir llocs com l’ermita de Santa Cecília, el camí de Sant Jeroni o l’itinerari de la Santa Cova. Pels més agosarats Montserrat és una muntanya atractiva per practicar l'escalada, amb infinitat de vies obertes de diferents nivells de dificultat.

Senderisme en família-Pixion-05043.jpg

També es pot visitar l’Exposició del Cremallera de Montserrat a l’antiga estació de Monistrol-Vila, on es mostra la seva història a través de textos, imatges i un vídeo interactiu. I enguany s’ha presentat un nou mirador situat a l’estació superior del Funicular de Sant Joan, que compta amb un centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Un espai que mostra la història de la muntanya amb les seves condicions climàtiques, la fauna i flora. Si l’estada se’t fa curta tens al teu abast una àmplia proposta d’allotjaments, bars i restaurants per seguir aprofitant sense presses aquest entorn de l’alta muntanya.

COMBINATS TREN + CREMALLERA

FGC Turisme proposa diverses opcions de transport combinat:

  • Trans Montserrat amb bitllet de metro, de tren, del Cremallera de Montserrat, del Funicular de Sant Joan i l’entrada a l'Espai Audiovisual.
  • Montserrat Expres, combina bitllet de tren, del Cremallera i un welcome pack
  • Tot Montserrat, inclou bitllet de metro, de tren, del Cremallera de Montserrat, del Funicular de Sant Joan, tiquet de dinar al Bufet Montserrat i l’entrada al Museu i a l'Espai Audiovisual.
stats