Criatures 22/07/2016

Comencen les colònies socials de la Fundació Pere Tarrés

3.900 infants gaudiran durant aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya Ajuda’ls a créixer de la Fundació Pere Tarrés

A.f.
2 min
Comencen colònies socials de la Fundació Pere Tarrés

El proper dilluns 25 de juliol sortirà el primer autocar camí de les colònies socials que la Fundació Pere Tarrés organitzarà per a infants en situació de vulnerabilitat social. En aquesta primera colònia, 63 infants acompanyats de 10 monitors voluntaris passaran cinc dies (del 25 al 29 de juliol, ambdós inclosos) a la casa de colònies Josep Manyanet de Begues (Baix Llobregat). Aquest serà el cinquè any que es realitzen aquestes colònies, una iniciativa dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés.

Per a aquests infants poder participar en aquestes colònies suposa conviure en un espai organitzat, amb referents adults positius, relacionant-se en igualtat de condicions amb altres infants i amb vivències emocionals de qualitat. El vincle que s’estableix amb l’equip de monitors i amb els altres companys els permet viure com a infants i créixer com a persones.

Aquestes colònies marquen l’inici de les activitats que la Fundació Pere Tarrés ha preparat per a infància en situació de vulnerabilitat social per a finals de juliol i durant el mes d’agost, un període on aquests infants i les seves famílies necessiten aquesta ajuda atès que es la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos. Per contribuir a que aquest nens i nenes puguin accedir als beneficis educatius i socials que tenen les activitats de lleure en el seu creixement personal, la Fundació Pere Tarrés ha incrementat els seus esforços a través de la campanya “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies”, que compta amb la col·laboració de les administracions públiques, entitats, empreses i donants particulars.

Enguany, la Fundació Pere Tarrés realitzarà colònies per a 510 infants que es realitzaran en un primer torn a Begues i la resta a la casa de colònies de La Conreria (Maresme) i obrirà 10 casals d’estiu per a 350 infants en les ciutats de Barcelona i Tarragona i en municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

En total, 3.900 infants gaudiran durant aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya Ajuda’ls a créixer de la Fundació Pere Tarrés, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales a través de la casella del 0,7% d’altres finalitats socials i l’Obra Social de La Caixa a través del programa Proinfància, així com amb els donatius de molts particulars i empreses.

La principal característica tant de les colònies com dels casals és que les famílies dels participants han abonat un cost simbòlic en funció de les seves possibilitats econòmiques per la seva inscripció. El cost econòmic anirà enterament a càrrec de la Fundació Pere Tarrés a través de la campanya Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies i amb el suport del voluntariat dels centres d’esplai federats.

Durant l’estiu anterior, es van becar 4.034 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques que van participar en 8.974 activitats de lleure. Una xifra que ha augmentat un 345% en els darrers sis anys.

Aquest estiu, més de 20.000 infants estan participant en les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés.

stats